Maja Lunde: Battle. Kagge, 2014.

Amalie bor i et digert, luksuriøst hus på Holmenkollen sammen med faren sin, hvor hun har vokst opp i rikdom uten tanker om at pengene en dag kan ta slutt. Hun har et bra utseende, mange venner, en kjæreste mange misunner henne og en far som imponerer alle hun kjenner. Hennes store lidenskap er dans, skolen hennes er et prestisjefylt danseakademi på Oslos vestkant, hvor hun trener i store deler av dagen for en dag å bli en stjerne. Amalies mor var også danser, som fikk danse på de store scenene uten å få de helt store hovedrollene. Moren bor ikke sammen med dem, og Amalie anstrenger seg ikke for å holde kontakt med henne.

Plutselig en dag faller alt sammen. Amalies far går konkurs. Livsstilen hennes er over, hun har ikke penger til noe av det hun er vant til å kjøpe hver dag. Og de må flytte, til en liten og slitt leilighet på Stovner, på østkanten.

Amalie prøver så lenge hun klarer å holde konkursen hemmelig for vennene og kjæresten, sannheten er bare så utrolig pinlig. Men etter hvert ser hun at Stovner har ting å by på, et dansemiljø innen hiphop og breaking, selvlærte dansere som er så dyktige at de tar pusten fra henne. Og midt i dette miljøet er den sjarmerende Michael, som hun ikke klarer å slutte å tenke på.

Battle er en lettlest og spennende ungdomsbok, man kommer raskt igjennom den og den har sin dose klisjéer, men på en god måte. Boken er troverdig, det er lett å sette seg inn i Amalies situasjon og å håpe at ting går bra med henne. Identitet, dans og følelser er stikkordene, mens smil og tårer ligger like under overflaten idet boken nærmer seg slutten.

Battle kan også leses som e-bok i BookBites.