Lucy Christopher: Stjålet. Cappelen Damm 2012.

16 år gamle Gemma fra London blir kidnappet på flyplassen i Bangkok, under en feriereise med familien. Kidnapperen doper henne ned ved å helle noe i kaffen hennes mens de sitter ved samme kafebord. Han er en australsk mann i 20-årene, og han tar henne med hjem til Australia, til huset sitt langt inne i villmarken, i et ørkenlandskap milevis fra andre mennesker. Det han ønsker er å dele livet sitt med henne, med et håp om at hun med tiden vil forelske seg i ham. I området rundt huset lar han henne gå fritt omkring, fordi han vet at det ikke nytter å komme seg ut av ørkenen til fots.

Boken er et brev fra Gemma til kidnapperen Ty.

«Stjålet» er en intens og spennende fortelling om begjær og om å dytte grensene for kjærlighet til ekstreme høyder. Om hvordan en ond handling kan begås med gode intensjoner. Om vakker og nådeløs villmark, som tar form av et fengsel hvor resten av verden blir omgjort til minner, noen vage og noen smertelig klare. Om å måtte innfinne seg med noe uhyrlig og klare å håpe på en redning. Å stole på at om dersom det skjøre livsgrunnlaget i ødemarken skulle bli utsatt for den ene eller andre ulykken, så vil det likevel være et håp om å finne tilbake til friheten.

Boken er veldig godt skrevet, og har en dramatisk og overbevisende slutt. Et mesterverk av en ung forfatter som allerede har funnet sin stemme. Den finnes også som e-bok i Bookbites.