Lisa Williamson: Kunsten å være normal. Cappelen Damm

David Piper er 14 år og han har et dypt ønske om å bli jente. Familien hans vet ingenting, men han har fortalt det til sine to beste venner, kjæresteparet Essie og Felix, som støtter ham. David blir hakket på av klassens bølle, Harry, som kaller ham «freak show». Dersom David skulle gjøre alvor av å begynne et nytt liv som jente, kan han forestille seg hva som venter ham av ekstra oppmerksomhet på skolen.

David har en bok hvor han skriver ned sine mest personlige tanker og fører oversikt over hvordan kroppen hans vokser og dens grufulle utvikling mot det å bli en voksen mann. En dag har han ved et uhell tatt den med i skolesekken, og akkurat den dagen blir han overmannet av Harry som åpner boken og begynner å lese høyt fra den, uten å få tid til å forstå hva det egentlig er han leser. For plutselig får han et hardt slag midt i ansiktet, og knekker sammen. Han som slår er Leo Denton, en ny gutt på skolen, som ingen har rukket å bli kjent med ennå.

Leo bærer på sin egen hemmelighet. Han ønsker å være for seg selv, ønsker ikke å få venner, og forteller ingen om grunnen til at han har skiftet skole. Likevel klarer David å bli gradvis bedre kjent med ham. Og forsvarsmekanismene til Leo blir satt på store prøver når den vakre og populære Alicia begynner å like ham, og inviterer ham med på fest.

Fortellingen foregår i England og er forfatterens første bok, som har blitt en bestselger og fått flere priser i hjemlandet. Siden har hun utgitt en ungdomsroman til, All about Mia.

Denne boken kan du også låne som e-bok i BookBites.