Elen Betanzo: Blackout. Gyldendal, 2012

Boken handler om 5 ungdommer som går på samme skole i Stavanger: Maria, Sebastian, Siss, Irina og Joakim.

Maria er fyktelig forelsket i kjæresten sin, og livredd for å miste ham. Hele livet hennes dreier seg om ham og hun drømmer om å starte familie.

Sebastian er av en familie fra Chile, og han drømmer om å bli poet, han bruker det meste av tiden sin på å skrive dikt. Moren hans er alvorlig syk og Sebastian må hjelpe faren og søsteren med å passe på henne. De andre ser på ham som en selvsikker kunstnertype, med feminine trekk.

Siss er veldig opptatt av trening og kosthold, og blir oppfattet som en anorektiker av de andre. Selv tenker hun bare at hun synes det er fint å være tynn og veltrent. Ellers er hun veldig intelligent, hun har sin egen blogg, og leser og skriver mye, og er interessert i musikk.

Irina er en populær og selvsikker jente som drømmer om å bli sangartist. Hun synger så ofte hun får mulighet, på bussen, i klasserommet og på fest. Hun er en person som de andre opplever som å være i grenseland mellom det å være sjarmerende og slitsom.  Det er vanskelig å si nei til henne.

Joakim er en litt sløv type som gjør det dårlig på skolen og blir nødt til å ta et skoleår om igjen. Han bor alene sammen med storebroren Kenneth. En dag stjeler han en hund utenfor en butikk, fordi han har så fryktelig lyst til å eie en hund av den rasen.

De 5 ønsker på en eller annen måte å få mer oppmerksomhet fra noen av de andre. Sebastian liker Irina. Irina liker Joakim, men vil ikke helt innrømme det. Joakim liker Irina, men vet ikke helt hva han skal gjøre med det, han er også bestevenn med ekskjæresten hennes. Siss liker Sebastian. Maria og Siss var tidligere bestevenner men har ikke kontakt lenger.

Forholdene dem i mellom skyter fart når de alle er samlet på en fest hjemme hos Irina. Den kvelden skjer det noe guffent med dem alle sammen, og de opplever en blackout etterpå. De velger forskjellige måter å takle det på.

En spennende og godt skrevet bok.