Arne Svingen: Primitive pungdyr Cappelen Damm, 2014

I denne boka møter vi femtenåringen Richard, også kalt Dick. Han blar i Guinness’ rekordbok og ser på alle de merkelige rekordene folk har satt. Dick vil også sette en rekord, men hva er det han er flink til? Han har alltid vært en ganske negativ type som ofte har laget dårlig stemning og fått folk sure. Plutselig står det helt klart for ham at han skal sette verdensrekord i å være negativ.

Negativiteten fører merkelig nok til at Dick med ett er blitt populær, og alle forventer nå at han skal varte opp med stunts både her og der. Han blir blant annet invitert på fest. Der møter han Vilde og blir stormforelsket. Vilde har dessverre en kjæreste allerede, og Dicks hovedprosjekt blir nå å finne ut hvordan han skal bli kvitt rivalen.

Boka er hylende morsom, og den inneholder noen helt vanvittige episoder. Blant annet hører vi om tidenes voldsomste hjemme-alene-fest der hele huset bokstavelig talt flytter seg. Vi får også høre om hvordan Dicks eneste venn, Jønna, skaffer seg en date med drømmedama, læreren Bodil.

Boka er full av forviklinger, bortforklaringer og sinns- svake påfunn. Språket er sprellende festlig, og her er det veldig mye å le av. Litt vemodig er det også innimellom, for det er ikke alltid like lett å være 15 år og forelsket.

Primitive pungdyr finnes også som lydbok, innlest av Martin Lange og som e-bok i BookBites.