Elizabeth LaBan: Tims tragedie. Cappelen Damm, 2014

Duncan begynner på siste skoleår på High School. Han går på en internatskole i New York, og på skolen er det slik at avgangselevene får hvert sitt rom det siste året. Det er tradisjon at elevene som bodde i rommene året før, legger igjen en gave til den som flytter inn. Duncan vet godt hvem som bodde på rommet han fikk tildelt, albinoen Tim. Gaven fra Tim er en bunke cd-er, og på dem har han spilt inn sin egen stemme. Tim har en historie å fortelle ham, en fortelling fra forrige skoleår, hvor også Duncan var delvis til stede.

Duncan vet litt om hva som skjedde, men vi som lesere får ikke vite mye om hva som egentlig foregikk før Duncan når slutten av fortellingen. Han lytter oppslukt i perioder, men så legger han cd-ene bort en stund, og bruker store deler av året på å bli ferdig. Han blir grepet av fortellingen, men gruer seg også til å få detaljene om en episode i februar året før, den episoden som er sentral i Tims tragedie.

Året før ble Tim kjent med Vanessa, en pen jente på skolen som han tilfeldigvis traff og tilbragte et døgn sammen med rett før han begynte på skolen. Ettersom Tim er albino er han vant til å bli stirret på og bli behandlet som annerledes. Men Vanessa ser ut til å like ham. Problemet er at Vanessa allerede har en kjæreste, den ganske ufordragelige Patrick, som er blant de mest populære på skolen. Men Tim gir ikke opp håpet, han bestemmer seg etter hvert for å vise henne at han er den rette for henne og ikke la seg skremme av Patrick, en avgjørelse som får dramatiske følger.

Tims tragedie finnes også som e-bok i BookBites.