Jan Tore Nordeng. Kunsten å tryne. Gyldendal 2020

Mye kan endre seg over en sommer når man er ungdom.
Slik er det for kameratene Samuel og Jonas som plutselig oppdager at jentene i klassen har fått opp øynene for dem.
Kanskje er det alle timene de har brukt på å trene parkour i ferien som gjør at guttene plutselig har blitt interessante? Guttene har blitt skikkelig gode og ganske veltrente, og Jonas synes det er kult at jentene viser interesse både for idretten og for dem. Samuel er derimot mer opptatt av å trene bedre, men også å finne igjen jenta han traff på byggeplassen de har trent på i sommer. Det var noe mystisk med henne, og Samuel må finne ut hvem hun er, og hva hun gjorde der den kvelden. 

Samtidig som guttene har blitt mer populære, åpner en litt ny verden seg for dem. Det blir sene kvelder ute med jentene, og plutselig blir de invitert på fester. Den nye populariteten fører dessverre også til store problemer, for plutselig går det rykter om at Jonas har gjort noe forferdelig på en av festene. Ingen vet hva som er sant, ikke en gang Samuel. Skal han velge å tro på kameraten, og støtte ham gjennom tiden med alvorlige anklager, eller kan det stemme det jenta sier at kameraten har gjort? 

Kunsten å tryne er en realistisk fortelling som handler om hvor fort livet for en ungdom kan endre seg fra en ubekymra tilværelse til blodig alvor.
Forfatteren skriver godt om vennskap, kjærlighet og tøffe valg, og om
dilemmaer som nok mange ungdommer kan kjenne seg igjen i.
Boka passer for gutter og jenter som liker spennende og troverdige fortellinger om ungdomslivet. 

Boka finnes også som e-bok i appen Bookbites.