Nicola Yoon: Verden er en boble. Aschehoug, 2016

17 år gamle Madeleine er rett og slett allergisk mot verden. Hun har et ekstremt svakt immunforsvar og har ikke vært utenfor huset siden hun var et spedbarn. De eneste menneskene hun snakker med er moren, som er legen hennes, sykepleieren Carla og en sjelden gang en lærer. Men alt dette endrer seg den dagen da Olly flytter inn i nabohuset. De begynner å sende hverandre e-poster, og da det ikke lenger er nok, får han lov til å besøke henne, uten at moren hennes vet om det. I løpet av kort tid blir de veldig forelsket i hverandre.

Plutselig er ikke verden inne i boblen lenger nok for Maddy, og hun er ikke lenger enig med moren i at det er best hun aldri forlater hjemmet, selv om det å gå ut er livsfarlig. Hun bestemmer seg for å stikke av og ta med Olly på en reise, fordi hun aldri har fått oppleve verden og er villig til å risikere å dø for virkelig å kunne leve, selv om det bare skulle bli med den ene gangen.

Boken ble en bestselger i USA og er utgitt på mer enn 20 språk. Boken er også tilgjengelig på engelsk og har blitt filmatisert, og den finnes som e-bok i BookBites.