David Levithan: Hver dagGyldendal, 2012

Denne boken handler om en som kaller seg A. Hver morgen våkner A i kroppen til en ny person. A tar kontrollen over kroppen og livet til personen i en dag, og forlater kroppen når dagen er over. Deretter lever de videre, uten å vite at noe unormalt har skjedd, dersom ikke A har gjort noe uvanlig som blir lagt merke til.

Menneskene A blir er alltid på samme alder som A selv, i boken er A 16 år. A blir like ofte jente som gutt, nesten annenhver gang. A vet ikke om A har blitt født og har aldri hatt egne foreldre. I begynnelsen ble A forskjellige spedbarn, før menneskene ble gradvis eldre, slik er det A vokser. A dukker alltid opp i en ny kropp i nærheten av der den forrige kroppen befinner seg, A forflytter seg bare så langt som han selv ønsker/rekker i løpet av en dag i en annens kropp. A kan aldri velge hvem A blir, det er alltid en overraskelse hver gang A våkner. Og A kan aldri bli en person to ganger.

I boken befinner A seg i staten Maryland i USA. En dag våkner A som en gutt som er kjæresten til en jente som heter Rhiannon. A forelsker seg i henne, og de har en fantastisk dag sammen. A oppsøker henne igjen på andre dager, i andre kropper. A vil fortelle henne sannheten. Hvordan vil hun reagere?

Kan et forhold mellom de to være mulig? Kan hun elske en som hver dag har et nytt ansikt, veksler mellom kjønn, er tykk eller tynn, pen eller mindre pen, kan hun vende seg til å skulle kysse hvem som helst av de jevnaldrende hun så på gaten i går, så fort hun hører ordene «det er meg»?

Boken er lettlest og fryktelig spennende. Hver gang man begynner på et nytt kapittel er A en ny person, og det er vanskelig å legge fra seg boken etter å ha lest enda et kapittel. For hva skjer når A igjen åpner øynene neste morgen?

David Levithan har utgitt flere ungdomsbøker, noen av dem om overnaturlige situasjoner. Dette er den første boken som har blitt oversatt til norsk. Han har skrevet en bok sammen med John Green, en enormt populær forfatter de siste årene. Den heter Will Grayson, Will Grayson og kan anbefales varmt. Oppfølgeren til Hver dag heter En annen dag og har også kommet ut på norsk.