Tor Arne Røssland: Dronen og Jegeren

Dronen og Jegeren er to lettleste og intenst spennende bøker om usikker ungdom på vei inn i feil miljø og om det er mulig å komme seg ut av det igjen.

I Dronen møter vi Thomas, nyinnflyttet på et mindre sted, venneløs og full av angst og mareritt etter et stygt overfall. Han får en drone i julegave, og når han begynner å filme med den, får han straks anerkjennelse fra en gjeng ungdommer som provoserer fram trafikkulykker, filmer dem og legger det ut på nett. Thomas føler seg bedre, viktig, og marerittene forsvinner. Det gjør også skyldfølelsen han hadde til å begynne med. Men det viser seg snart at de nye vennene hans driver med atskillig verre ting enn filming av trafikkulykker, og de vet akkurat hva de skal spille på for å få han med.

I Jegeren får vi se at Thomas 4 år senere er blitt en svær kar i et særdeles farlig miljø. Kameraten Erik har kommet seg ut av miljøet og vil prøve å overbevise Thomas om at det han driver med er fullstendig galt og basert på løgner. Men er det for sent å redde Thomas?

Bøkene er spennende, uhyggelige og brutale skildringer av mennesker på helt ville veier, og hvordan kyniske ledere klarer å lokke med seg sårbare ungdommer,