Endre Lund Eriksen: Hvordan jeg tjente min første million. Aschehoug 2020

Kan en 15-åring bli aksjemillionær på et par uker? Er det lov å skamme seg over familien sin? Hvordan får man noen til å bli forelsket i seg? Er det greit å skjule en illegal innvandrer? Og hvor flaut er det å gjemme seg under en seng med en potensiell kjæreste mens foreldrene har sex?

Når Robin melder seg inn i Unge Høyre, tror familien hans at han har gått fra vettet. Det strider imot alt de tror på og jobber for. Mamma er en radikal politiker, pappa er en ekstremt miljøbevisst lærer på Robins ungdomsskole, og søstrene er like kaotiske og engasjerte som foreldrene. Hele familien er stadig med på kampanjer og aksjoner, noen kanskje litt på kanten av hva som er lov. Robin er homofil, et ordensmenneske med sans for stil og tradisjon, og altså med en helt annen politisk oppfatning enn foreldrene.

Så flytter selveste Høyre-ordfører Torvald Oterhals, som er Robins forbilde, inn i den prangende villaen ved siden av. Robin oppdager at han har en sønn på hans egen alder, den blonde, vakre Christian Fredrik. Robin blir forelsket. Men kan han, som kommer fra en rotete og bråkete raddisfamilie, få innpass hos den tilsynelatende vellykkede og velstående familien Oterhals? Kanskje, hvis han kan klare å bli millionær i en fei? Robin leser om aksjekjøp, låner penger i pappas navn og kjøper sine første aksjer.

Boka er veldig morsom. Den handler om familieforhold, homofili, politikk, innvandring og penger, men også om å finne ut hvem man er og hvor man hører hjemme.  Tips: Ikke gjør det Robin gjør!

Boka er tilgjengelig både som e-bok og e-lydbok i Bookbites.