Linn T. Sunne: Lille Ekorn. Gyldendal, 2012

Aurora er fjorten år og uforelska. Hun er best på håndballaget, god på skolen og en god venninne, men hun klarer ikke å bli forelsket. Til den dagen hun blir det, og alt går galt.

De første tekstmeldingene fra Gaute er ganske uskyldige. Han gir henne komplimenter, han får henne til å føle seg god, og de kan snakke sammen om alt. Han er den beste vennen hun har hatt. Hun sender meldinger med ham stadig oftere, det kiler inni henne når hun er nær ham, og hun rødmer når han stryker henne over håret og sier at det føles som et lite ekorn.

Gaute er trettiåtte år gammel og trener på håndballaget.

Og når han spør henne om hun vil sende ham et bilde av seg selv, slik ingen har sett henne før, er hun forelsket nok til å gjøre det.

Og etter det blir alt bare verre.

Lille ekorn er en fantastisk sterk bok. Den kan fint leses av deg som vil ha en tynn bok – hele historien er 111 sider og ganske lettlest – men den kan også leses av alle som vil ha en sterk og dyp historie. Det er veldig lett å leve seg inn i Aurora, og leseren skjønner veldig godt hvorfor hun får de følelsene hun får, og det meste av boka kunne ha vært som å lese en hvilken som helst god kjærlighetsbok – om det ikke var for at vi som lesere veldig fort skjønner hvor feil alt er. Linn T. Sunne har klart å gi Aurora en fortellerstemme som føles realistisk, og det er lett å tro på at Lille ekorn kunne ha vært kopiert ut av tankene til en fjortenåring.

Lille ekorn fikk Brageprisen i klassen Ungdomsbøker i 2012. Linn T. Sunne har skrevet bøker for barn og ungdom siden 2000, og i tillegg til Lille ekorn har biblioteket ungdomsbøkene Blå blondie, Happy og Saiko

Bibliotekets boktrailer for boka: