Elin Viktoria Unstad: Brådypt. Cappelen Damm 2019.

Vilja er en tenåring som bor i Sjøvik, et lite sted ved kysten. Familien hennes har flyttet mange ganger, men nå har de bestemt seg for å bli boende en stund. Moren hennes er ekstremt forsiktig med å aldri legge ut personlig informasjon på nettet, og er veldig streng ovenfor Vilja og søsteren Rikke på dette punktet.

Tre måneder tidligere holdt Vilja på å drukne. Hun var død i 23 minutter. Etter at hun våknet opp på sykehuset har hun hatt hallusinasjoner, hun ser ting som ikke er der.

Så blir Vilja kidnappet, og våkner opp på en ukjent øy. Mannen som tok henne sier at han bare vil bli kjent med henne, at moren hennes har skjult henne for ham. Men så kan det virke som at mannen egentlig var ute etter Rikke, og har kidnappet feil søster. Vilja blir bedøvet på ny og våkner opp i nærheten av der hun bor.

Vilja går til politiet og forteller hva som har skjedd. Men faren hennes mener det bare er en hallusinasjon, at Vilja har innbilt seg alt sammen, og overtaler politiet til å droppe etterforskningen. Ingen tror på Vilja, selv vet hun ikke lenger hva hun skal tro, bare at det føltes helt virkelig.

«Brådypt» er en fascinerende thriller. Det er en intens leseropplevelse, med et ubehag som er både frustrerende og oppslukende. En veldig spennende og god fortelling.

Boka finnes også som e-bok og lydbok i Bookbites.