Kerstin Gier: Silber : drømmenes første bokGyldendal, 2015

Tenåringen Olivia Silber og lillesøsteren Mia har hatt en oppstykket barndom, med foreldre som ikke bor sammen og som flytter til nye steder med jevne mellomrom. De har lært seg å ha få eiendeler og ikke å knytte seg til steder eller mennesker, ettersom de snart må flytte videre til en annen kant av verden. De har en tysk far og en amerikansk mor. Sammen med moren flytter de nå til London, etter at moren fikk stilling som foreleser ved Oxford University. Med i familien er også barnepiken Lottie og hunden Butter.

De blir også overrasket med at moren har fått en ny kjæreste og at de alle snart skal flytte inn sammen med familien hans. Han har to barn på Livs alder, tvillingene Grayson og Florence. Grayson er del av skolens mest populære guttegjeng, som blir beundret av de fleste jentene på skolen. Guttene får snart plass i en merkelig drøm Liv har, i drømmen befinner hun seg på en kirkegård hvor hun ser dem utføre noen merkelige ritualer. Og det viser seg at guttene har den samme drømmen og har evnen til å oppsøke hverandre i drømme. Og Liv roter seg inn i den felles drømmeverdenen deres. Guttene oppdager henne og vil at hun skal bli med i gjengen, erstatte en av dem som ikke er med lenger.

Boken er full av sjarm og humor, både Liv og søsteren er svært morsomme karakterer og Liv har ofte vanskelig for å ta guttenes skumle aktiviteter alvorlig. I tillegg har hun etter hvert en romanse på gang som tar mye av oppmerksomheten hennes.

Boken lever på humor og romantikk og spenningen kommer noe i andre rekke. Men det er likevel et fascinerende fantasy opplegg hvor karakterene beveger seg hvor de vil i drømme, skaper om drømmene slik det passer dem og møter andre drømmende de kanskje ikke hadde regnet med å støte på eller bli observert av.

Bok 2 og 3 har også kommet ut på norsk.