Licia Troisi: Nihal fra Vindlandet. Vega 2009.

I den magiske verdenen Atalandis vokser halvalven Nihal opp i den tro at hun er et menneske. Atalandis var et vakkert sted med fantastisk natur og mennesker levde fredelig side om side med andre vesener som feer, nymfer, dverger og alver. Men en ond leder, kalt Tyrannen tar herredømme over deler av Atalandis og starter en krig for å erobre resten.

Etter at hjembyen til Nihal blir angrepet og lagt i grus av tyrannens tjenere, og faren hennes drept, får hun vite at hun er den siste av halvalvene. Tyrannen har tidligere utryddet alle halvalver, også moren hennes. Nihal overlevde og vokste opp uten at Tyrannen har visst om henne. Hun bestemmer seg for at hun vil hevne sitt folk, og gjør alt for å bli tatt opp som lærling i Drageriddernes orden, som går i krig mot Tyrannens styrker.

Hun blir også venner med en gutt som heter Sennar. Han er trollmannslærling og ønsker å bidra i krigen med trolldom, mens Nihal drømmer om å bli kriger, ridende på en drage med krystallsverdet faren har laget til henne. Historien følger dem begge i deres lange reiser fram mot slagmarkene.

I bok 1 er en av de mest spennende episodene lagt rundt Nihals kamp med våpen for å få bli elev ved drageridder akademiet, i en rekke av forrykende dueller som lukter svidd. Alt for at hun skal vise seg verdig på et akademi som ikke har noen kvinnelige elever, hun må derfor igjennom prøver guttene vanligvis slipper.

Og senere er kjemien mellom Nihal og hennes fremtidige læremester spennende. Den lynskarpe krigeren og dvergen Ido blir en sentral figur i serien.

Dette er en veldig god historie, selv om den foregår i en typisk «fantasy-verden» så er den original og karakterene interessante.  Den er lett å lese og veldig spennende. Boken hemmes litt av en oversetter med et kunstig gammelmodig språk, men det forstyrrer ikke altfor mye.

Forfatteren er italiensk og har skrevet en rekke fantasy-bøker. Denne serien er det eneste tilgjengelige av henne på norsk så langt. Fortellingen fortsetter i bok 2: «Reisen til Sublandis» og avsluttes i bok 3: «Maktens talisman».

Hele serien finnes også som e-bøker i BookBites.