E. Lockhart: Sanne løgner. (Fontini 2018)

Jule West Williams er en mystisk jente. Idet boken begynner befinner hun seg skjult i Mexico, under hemmelig identitet. Noen ganger utgir hun seg for å være Imogen Sokoloff, den beste venninnen hun noen gang har hatt. Men hvor er Immie nå? Jule blir funnet av en kvinne som jakter på henne. Men hva er det denne kvinnen egentlig vet om Jule? Jule må slåss for å flykte. Den sterke og topptrente kroppen hennes kan gjøre større skade enn de fleste ville regne med.

Denne boken går gradvis bakover i tid, og fortellingen gir flere og flere svar etter hvert som leseren nærmer seg begynnelsen på det som egentlig skjedde. Vi følger Jules strategiske reiser gjennom New York, Martha’s Vineyard, Puerto Rico, San Francisco, London og Mexico. I sentrum av fortellingen står Imogen Sokoloff. Hvem er de to jentene egentlig? De to traff hverandre på stranden og Imogen inviterte Jule til å flytte inn sammen med henne i villaen hun hadde leid. Immie har mye penger hun fikk av sine rike foreldre da hun ble 18. Immie ble adoptert, og Jule har også mistet foreldrene sine, det fikk Immie til å føle nærhet til Jule, og de ble bestevenninner på kort tid. I huset er også Imogens kjæreste Forrest og hennes venninne Brooke, som etter hvert blir mistenksomme på Jule, særlig når Imogen blir borte på reiser, med og uten Jule, og er vanskelig å kontakte.

Dette er en tidvis iskald thriller med en spenning som blir sterkere og mer ubehagelig etter hvert som fortellingen rulles opp og svarene kommer til overflaten. Den er gnistrende godt skrevet og har en stadig evne til å overraske.