Becky Albertalli: Simon og homo sapiens-agendaen. Kagge, 2016

16 år gamle Simon er homofil, men har ennå ikke fortalt det til familie og venner. Han har det ganske bra hjemme og på skolen, han har foreldre som er ok, to søstre han er glad i og har mange venner, hvorav tre av dem er nære venner.

Det er Nick, som han har kjent lengst. Han er idrettsmann og musiker, og er veldig populær blant jentene når han synger og spiller gitar, han har den fineste stemmen på skolen. Så er det Leah, som Simon vet er forelsket i Nick, men de snakker aldri om det. Og så er det Abby, en svart jente som er ganske nyinnflyttet, men som har rukket å bli nokså populær på skolen allerede.

På et skolerelatert nettforum ser Simon en dag en melding som gjør inntrykk på ham. I den anonyme meldingen kommer det fram at den er skrevet av en gutt som er homofil. Simon svarer med å legge ut en e-postadresse i kommentarfeltet, også anonymt. Deretter begynner de to guttene å skrive til hverandre uten å vite hvem de snakker med, alt de vet er at de går på samme klassetrinn på den samme skolen. Simon bruker dekknavnet Jacques, og den andre gutten kaller seg Blue. De skriver til hverandre over lengre tid og får følelser for hverandre, men Blue virker engstelig for å fortelle hvem han er.

En dag glemmer Simon å logge seg ut av en av skolepc-ene, og en gutt som heter Martin leser e-postene hans til Blue. Martin oppsøker Simon og sier han har tatt skjermbilder av e-postene, men han lover at han ikke skal fortelle noen om det, dersom Simon gjør noe for ham. Martin vil at Simon skal hjelpe ham å bli sammen med hans venninne Abby. Motvillig og sint gir Simon etter for utpressingen og lover å hjelpe ham.

Boken er godt skrevet og har veldig fine karakterer og dialoger. I tillegg så er den veldig spennende, når man hele tiden prøver å gjette på hvilken av guttene i fortellingen som kan være Blue.

Simon og homo sapiens-agendaen kan også leses som e-bok i BookBites. Vi har boka også på engelsk.