Barry Lyga: I Hunt Killers Gyldendal, 2013

17-åringen Jazz (Jasper) Dent har hatt en traumatisk barndom. Hans far Billy er en psykotisk seriemorder, som ble arrestert og fengslet fire år før boken begynner, etter å ha drept over hundre mennesker. Hans mor er forsvunnet, antagelig drept av faren. I barndommen opplevde Jazz å bli hjernevasket av sin far, som hadde tanker om å lære opp Jazz til å drepe og bli hans arvtager.

Fire år etter prøver Jazz å leve et normalt liv, han går på skole, bor hos sin gale bestemor og tar seg av henne mer enn hun tar seg av ham. Han har en god bestevenn som heter Howie og er bløder, dvs. en som skader seg veldig lett og får blåmerker ved enkle berøringer. Og han har en kjæreste ved navn Connie. Men livet er ikke alltid lett, iblant blir han kontaktet av de etterlatte etter farens ofre, noe som kan være veldig ubehagelig. Han sliter også med minner om ting faren hans fikk ham til å gjøre, og opplever å bli møtt med mistenksomhet fra andre mennesker, som alltid vurderer om han kan vise seg å vokse opp til å bli et monster som sin far.

Det dukker opp en ny seriemorder i den søvnige småbyen deres, Lobo’s End. Han er en imitator, som kopierer Billy Dents første mord i stigende rekkefølge. Jazz, som har et godt forhold til byens sheriff, bestemmer seg for å bruke sin innsikt i seriemorderes tankegang til å hjelpe politiet å fange morderen. Men denne mystiske mannen følger også med på Jazz og det spørs om han klarer å holde seg unna ham…

Vi har også bok nr. 2 i serien, Game (2014) og nr. 3, Blod av mitt blod (2015).

Vi har også I Hunt Killers på engelsk.