Shelley er ei jente på 15 år. Hun hadde en gang noen gode venninner, men med tiden har de vendt seg mot henne og bedriver etter hvert systematisk mobbing. Shelley røper ikke dette til noen, finner seg i alt og prøver å unngå konflikter. Hun gjør seg selv så usynlig som mulig og lar seg bli tråkket på og overkjørt i alle sammenhenger. Moren hennes er likedan. De kaller seg mus, små grå mus, som liksom forsvinner og ikke betyr noe. Selvfølelsen eksisterer ikke, og de har null selvtillit.

En dag tenner mobberne på håret til Shelley. Hun havner på sykehus, men for mobberne får det ingen konsekvenser. De bare snakker seg ut av skyldspørsmålet. Likevel får Shelley slutte på skolen, og hun og moren får flytte til hemmelig adresse. Der begynner de å leve et liv i fred på egne premisser. Shelley får besøk av et par lærere hver uke slik at hun skal bli i stand til å ta eksamen. Livet begynner å føles noenlunde trygt og godt.

Natten til Shelleys 16-årsdag skjer det plutselig noe. Noen bryter seg inn i huset deres, og da renner det endelig over for de to beboerne. Nå er det slutt på å finne seg i alt de blir utsatt for. Alt de i mange år har samlet opp av frustrasjon og sinne går nå ut over innbruddstyven.

Mesteparten av boka handler om hva som skjer etter denne natten. Her skal ikke røpes mer av handlingen, men jeg kan love at dette er en skikkelig psykologisk thriller. Boka er svært spennende, og den er ganske lett å lese. Den stiller også noen viktige spørsmål om moral og hva som er rett og galt.