Lene Ask: Det du ikke sier, er sant. Gyldendal, 2017

Bokomtale av Randi Rosasen.

Kamran har en bråkete lillesøster og en storesøster som er syk og ikke tåler bråk. Han får ikke så mye oppmerksomhet som søstrene, og etter hvert gir dette seg noen utslag som får store konsekvenser. En liten løgn her og der fører til at situasjonen eskalerer, og han får store problemer med å vikle seg ut av løgnene og å rydde opp i forholdene.

En fremmed mann i bil stopper og spør om veien, og Kamran hopper inn i bilen og sitter på for å vise. Kameraten Nikko lurer på om han har gått fra vettet. Man setter seg jo ikke inn i bilen til fremmede! Han spør og graver, og plutselig har Kamran sagt at den fremmede har klådd på han. Like etterpå viser det seg at den fremmede er ny lærer på skolen. Ryktet sprer seg, og snart har han hele skolen mot seg. Elevene raser og vil ha «pedoen» fjernet. Hvordan skal Kamran få forklart at mannen er helt uskyldig?

Det slipper også ut av Kamran at søsteren hans har kreft og skal dø. Venninnene blir bekymret. Når de snakker om dette til moren, blir alle rasende på Kamran som har fortalt en så fryktelig løgn.

Dette er en både interessant, spennende, trist, morsom, lettlest og aktuell bok om vennskap, forelskelse, familie, overgrep, løgner og forviklinger. Mye innhold altså, på få sider, og fremragende fortalt.

Det du ikke sier, er sant kan også leses som e-bok i BookBites.