Ursula Poznanski: Erebos  Cappelen Damm, 2012

Nick går på skole i London, og er en av de kule gutta. Han er høy, basketspiller og har langt hår. Og i skjul drømmer han om den rolige og seriøse Emily.

En dag skjer det plutselig noe uvanlig på skolen: han ser bestevennen Colin nærmest trygle om hjelp fra de svært lite kule Dan og Alex, og Colin vil ikke fortelle Nick om hva han trenger hjelp til. Det viser seg at det har å gjøre med noen mystiske cd-er som blir gitt fra hånd til hånd på skolen, og det irriterer Nick voldsomt at ingen av de som har cd-ene vil si hva de inneholder. Til og med bestevennen holder ham utenfor. Men etter hvert blir Nick også tilbudt en cd.

Det dreier seg om et dataspill. Et som ikke er å få kjøpt, men blir spilt av ungdommer på noen skoler i London, som har fått det på samme måte som Nick. Kvaliteten på spillet er mye bedre enn alle spill på markedet. Spillets «dommer», den mystiske gul-øyde «budbringeren», er i stand til å samtale med spillerne, gi dem svar som gir mening på alt de spør om.

Og reglene er klare: du kan bare spille spillet en gang, dør spillefiguren din er du ute av spillet for alltid. Du skal aldri snakke om spillet med andre mennesker når du ikke spiller. Du skal alltid spille alene. Når du samtaler med andre spillfigurer under spillets gang har dere ikke lov til å snakke om deres virkelige liv. Så det er ingen som vet hvem de snakker med i spillet. Ingen på skolen vet hvem de andre spillerne på skolen er i spillet. Og ingen tør bryte reglene, for spillet er ekstremt spennende og på en eller annen måte vet budbringeren det hver gang noen lyver eller bryter reglene, og alle er redde for å bli kastet ut av spillet.

Men så begynner ting å bli farlig. Nick og andre får oppdrag om å gjøre ting i den virkelige verden. Noen oppdrag er harmløse, noen merkelige, noen ulovlige. Om Nick ikke utfører oppdragene sine får budbringeren uansett vite det, for det er andre spillere som har som oppdrag å holde øye med ham. Er spillerne villige til å drepe for vinne?

Boken er veldig spennende og selv om den er lang så er den veldig lett å lese, så vanskelig å legge fra seg at den uansett ikke oppleves som en tung bok. Det spiller ingen rolle om du spiller dataspill selv, du trenger ikke ha noen erfaring med det for å like denne boka. Boken er veldig godt skrevet og har en dramatisk og skummel avslutning.

Boka finnes også som e-bok i BookBites.