Alexander Kielland Krag: Dette blir mellom oss. Gyldendal 2020

17 år gamle Felix begynner på ny skole. Der møter han Nicolai og blir hodestups forelsket. Men det er vanskelig for Felix å finne ut om Nicolai føler det samme. Vi får følge Felix på en intens berg- og dalbane av følelser mens han opplever den første store forelskelsen, og kommer ut av skapet ovenfor sine nærmeste. Dette blir mellom oss er en sterk historie om den første, store forelskelsen og usikkerheten og sårbarheten som den bringer med seg, men den er også en historie om vennskap, om å komme ut av skapet og om å finne sin plass i livet.

Alexander Kielland Krag sin debutroman er skrevet på et kort og konsist språk og teksten er inndelt i korte avsnitt, noe som gjør den svært lettlest. Da romanen kom ut, ble den sluppet bit for bit på Instagram og ble dermed Norges første instagram-roman, boken har fått et eget soundtrack, og scener fra handlingen er lagt ut på Instagram som små videosnutter. Nylig ga Kielland Krag og Emelie Hollow ut et album sammen basert på boken, som heter «This Stays Between Us» og er en kombinasjon av engelske oversettelser av utdrag fra debutboken og Emelie Hollows sanger.

For utgivelsen av Dette blir mellom oss på Instagram vant Alexander Kielland Krag og Gyldendal Fast Companys pris for World Changing Ideas i kategorien for medier og underholdning i 2021, og Alexander Kielland Krag vant vant Trollkrittet, som er NBUs debutantpris og tildeles en lovende barne- eller ungdomsbokdebutant. Boken har i tillegg blitt nominert til både bokbloggerprisen og kulturdepartementets debutantpris.

Boka finnes også som e-bok i Bookbites.