Lene Ask: Det hjelper ikke å blunke. Gyldendal, 2016

Lilly er en ung tenåring som bor sammen med mamma og pappa. Hun var et etterlengtet barn, og foreldrene synes hun er fantastisk. Selv synes hun at hun er stygg. Hun ble født med leppe- og ganespalte, og selv etter mange operasjoner, har hun et arr som deler leppa i to og en skjev nese. Hun har ikke pleid å tenke så mye over det, for hun er så god til å løpe, og da trenger hun ikke å være pen. Dessuten har hun bestevennen Are. De to har vært sammen om alt siden de var små.

En dag skjønner Lilly at hun har forelsket seg i bestevennen sin, og da blir alt plutselig vanskelig. For ingen kan vel elske en som er stygg? Hun blir overveldet av komplekser. Foreldrene lurer på hva som er i veien med henne for tiden, men det kan hun ikke snakke om. Mamma sier at hun husker hvordan det var å være ung og skjønner litt av hvordan hun har det, men mamma var pen som ung, så det må ha vært helt annerledes. Mamma er fortsatt vakker og elegant og er dessuten en kjent skuespiller som det stadig står om i ukebladene. Dette gjør at Lilly føler seg enda styggere.
Lilly er overbeskyttet, og det gjør at hun har behov for å frigjøre seg. Hun eksperimenterer litt med festing og alkohol. Dette ender i noen klønete situasjoner. Misforståelser oppstår, og både pinlige og fine ting skjer.

Boka er utrolig fin. Det er lett å føle med Lilly, og det er også en del humor i boka. En god bok om den første forelskelsen.

Det hjelper ikke å blunke kan også leses som e-bok i BookBites.