Rainbow Rowell: Eleanor & Park Fontini, 2014

Kjærlighetshistorie om to 16-åringer i Omaha, Nebraska på 80-tallet.

Eleanor begynner på en ny skole. Hun har mye krøllete rødt hår, rare klær og er ikke fullt så tynn som de fleste jentene på skolen. Første dag hun går på skolebussen får hun en vond opplevelse. Alle på bussen har hatt faste plasser siden skolestart og de som har dobbeltseter for seg selv nekter å gi dem opp. Hun blir fortvilet og bussjåføren roper at hun må sette seg. Til slutt snur en gutt seg mot henne og roper sint at hun skal sette seg på setet ved siden av ham. Først er han nervøs for at de bak i bussen som roper stygge ting til henne skal mobbe ham også. Men etter hvert blir han mer nysgjerrig på henne og han prøver å bli kjent med henne. Deretter blir de sammen.

Gutten heter Park og har amerikansk far, koreansk mor og en yngre bror som er høyere enn ham. Han driver med taekwondo, leser tegneserier og hører mye på rockemusikk. Han har et godt og trygt hjem.

Eleanor har derimot det veldig vanskelig hjemme. Hun er den eldste av 5 søsken som bor sammen med moren deres og en stefar som drikker, ofte kan bli rasende og veldig ubehagelig å være i hus med. Grunnen til at Eleanor begynner på den nye skolen er at hun akkurat har kommet hjem igjen etter at stefaren kastet henne ut et år tidligere. De har nesten ingen penger og moren lever av stefarens inntekt. Eleanor har bare gamle, slitte klær og nesten ingen egne ting. Park blir det eneste positive i livet hennes. Tiden Eleanor og Park har sammen er det beste de noen gang har kjent.  Men da forholdet til stefaren blir enda verre, må Park gjøre hva han kan for å hjelpe henne.

Dette er en veldig fin, litt trist og litt mørk kjærlighetsroman. For lesere som tror at kjærligheten ikke bare finnes på glansbilder.

Boka finnes også som e-bok i BookBites.

Rowells andre ungdomsbok Fangirl er også utgitt på norsk.