Juno Dawson: Fri. Vigmostad & Bjørke 2019.

Lexi Volkov er en vakker, rik og berømt 16-åring. Faren hennes er eier av en fasjonabel hotellkjede, og Lexi og broren Nik har vokst opp i hotellsuiter i London.

Tidligere var Lexi mønsterelev ved St. Agnes, en privat pikeskole i Westminster. Men etter at bestevenninnen Antonella døde av en overdose på en helt vanlig festkveld, så gikk hun inn i en depresjon og ble kastet ut av skolen etter å ha gått til undervisning i påvirket tilstand. Sammen med kjæresten Kurt, som var av avhengig av heroin og helt avhengig av Lexis penger, gjorde hun lite annet enn å feste, sløve og sette skudd. Da hun nesten mistet livet i en overdose, tok broren Nik kontrollen og tvang henne til å legge seg inn på en eksklusiv rehabklinikk.

Clarity-senteret ligger på en privat øy på sørkysten av England. Det er bare de rikeste som har råd til å bli behandlet der, og Lexi havner i en liten gruppe av privilegerte ungdommer som sliter med hver sin avhengighet. Alle kom dit da de var på bånn, og etter at Lexi kommer seg igjennom den første brutale tiden med avvenning så får hun venner, og behandlingen og de andre ungdommenes historier får henne til å innse hva hun har blitt, hva som skal til for å bli bra og fungere ute i verden, og hva som er forskjellen mellom sunn og usunn kjærlighet.

Forfatteren Juno Dawson er en transkvinne som har gitt en rekke romaner for ungdom og blitt kåret til «Queen of teen» i Storbritannia. Boken er tilgjengelig som e-bok i BookBites.