Thomas Enger: Den onde arven. Gyldendal, 2013

Det er ikke alltid «vaskeseddelen» på baksiden av bøker sier det som beskriver dem best, men Den onde arven kan nesten ikke beskrives på bedre måte: «10 % fantasy + 70 % thriller + 20 % krim = 100 % spenning». Dette er en virkelig spennende og mystisk bok, en bok det er nesten umulig å legge fra seg.
16 år gamle Julie bor sammen med bestefaren sin, siden moren er på en psykiatrisk institusjon og faren forsvant da Julie var baby. Hun blir mobbet på skolen og har det ganske trist hjemme også. En dag drar hun ut i skogen, og der finner hun en merkelig, mystisk gjenstand. Det viser seg at noen er villige til å drepe for å få tak i denne gjenstanden. Samtidig har 13 ravner slått seg ned på tunet og følger med iskalde øyne med på alt Julie gjør. Katten, Julies beste venn, begynner å oppføre seg annerledes og ser ut til å være redd henne.
Den mystiske gjenstanden gir Julie noen merkelige nye krefter, og den leder henne til informasjon om hva som har skjedd med familien hennes. Julie er ei sterk og tøff jente, men hun har plutselig fått ukjente fiender, og mange mystiske ting er i ferd med å skje.
Boka blir bare mer og mer spennende etter hvert som man leser. Den er full av action og mystikk, og leseren suges inn i historien. Det er ikke uten grunn at boka vant u-prisen i 2014.

Boka finnes også som lydbok innlest av Hedda Sandvig og som e-bok i BookBites.