Helene Uri: Fordi jeg elsker deg. Cappelen Damm, 2015

16-åringen Elin treffer Fredrik, de forelsker seg, og Elin er i den syvende himmel. Tenk at hun kunne være så heldig å få en så fantastisk kjæreste! Fredrik er perfekt på alle måter; superkjekk, sjarmerende, verdensvant og sier og gjør alltid de riktige tingene. Elin er overlykkelig.

Etter skoleballet oppstår en liten misforståelse. Fredrik blir rasende og slår henne. Etterpå er han helt sønderknust og gråter og ber om tilgivelse. Elin tilgir, for hun kan jo på en måte forstå han, og hun er jo så forelsket. Det viser seg imidlertid at volden gjentar seg, gang på gang. Elin forteller ikke noen om hva som skjer. Hvem vil vel tro slikt om han?

Elin blir manipulert på utspekulert vis, både ved bruk av moderne teknologi og ved å skru på sjarmen. Hun føler seg mer og mer alene og samtidig mer og mer knyttet til Fredrik. Hun klarer ikke å rive seg løs og vil det heller ikke. Han er jo så fantastisk.

Historien blir fortalt i tilbakeblikk. Fortellingen starter med at Elin, i rullestol, har et møte med en psykolog på sykehuset og møysommelig forteller sin historie til henne. Vi skjønner derfor tidlig at noe kommer til å gå fryktelig galt.

Boka er skremmende aktuell og bør leses av alle til skrekk og advarsel. Den er veldig spennende og dessuten lett å lese.

Boka finnes også som e-bok i BookBites.