Lån av bøker og andre medier

Ski bibliotek har over 26 000 barnebøker, 30 000 voksenbøker, 3700 lydbøker, 3500 DVD-er og 900 tidsskrifter.

I 2017 hadde vi til sammen 96 354 utlån og 42 230 fornyelser.

For å låne bøker og andre medier på biblioteket, må du ha et lånekort. For å få lånekort, henvend deg i skranken på biblioteket med godkjent legitimasjon (eller en foresatt om du er under 15 år). Første lånekort er gratis.

Fornye lån / reservere medier

Den enkleste måten å forlenge lånetiden på dine lån på, er å logge inn i Meg & Mitt. Der kan du selv fornye lånene dine. Når du er innlogget, kan du også enkelt bestille/reservere alle medier i vår katalog.

Gå til Meg & Mitt

Du kan også ringe oss på telefon 64 91 49 10 eller sende en e-post til ski.bibliotek@ski.kommune.no, så kan vi forlenge lånetiden eller reservere bøker for deg.

Bestille bøker fra andre bibliotek

Har ikke Ski bibliotek bøkene/filmene/artiklene du leter etter? Vi kan skaffe det aller meste.

Dersom du har et nasjonalt lånekort og er låner hos oss, kan du selv søke etter bøker og andre medier i Biblioteksøk og bestille dem sendt til Ski – uavhengig av hvilket bibliotek i Norge som har boka.

Alle folkebibliotek, de fleste fagbibliotek (alle universiteter og høgskoler) og også bibliotek i mange videregående skoler er med i Biblioteksøk, og boka blir automatisk bestilt fra det nærmeste stedet den er tilgjengelig. Biblioteksøk er en tjeneste fra Nasjonalbiblioteket.

Gå til Biblioteksøk

Du kan også kontakte oss på telefon 64 91 49 10 eller e-post ski.bibliotek@ski.kommune.no, så bestiller vi materialet inn for deg.

NB: For pensumbøker har vi satt en grense på maks 5 samtidige innlån per låner. Dersom du trenger å låne inn et større antall bøker til studieformål, vennligst benytt ditt universitets- eller høyskolebibliotek.

Lånereglement

Gå til lånereglementet