Lån av e-medier

Som bruker av Ski bibliotek har du tilgang til et stort utvalg e-bøker, e-tidsskrifter og filmer rett fra din egen PC, telefon eller nettbrett.

BookBites – Lån av e-bøker

Alle lånere på Nordre Follo bibliotek og andre bibliotek i Viken har tilgang til å låne over 8700 e-bøker og e-lydbøker gjennom appen BookBites Bibliotek, som er tilgjengelig for smarttelefoner og nettbrett med iOS eller Android.

Last ned til iPhone/iPad
Last ned til Android-telefon/nettbrett

Dette trenger du for å låne e-bøker:

 • Du må være registrert låner på et av bibliotekene i Viken (eller et annet bibliotek som benytter BookBites).
 • Du må laste ned appen Bookbites fra AppStore eller Google Play. Du finner mer informasjon på nettsiden til BookBites.
 • Du må opprette en profil i appen. Deretter kan du under «Mine bibliotek» i menyen legge inn Nordre Follo bibliotek.
 • Du må ha lånernummer og pinkode tilgjengelig for å logge inn. Hvis du ikke har pinkode, kan du bestille en PIN-kode fra nettsidene våre (dersom vi har e-postadressen din) eller kontakte biblioteket.
 • Du kan ikke lese e-bøker fra biblioteket på «vanlige» lesebrett (f.eks. Kindle). Du må ha nettbrett eller smarttelefon.
 • Det finnes ulike typer smarttelefoner og nettbrett. BookBites kan lastes ned til enheter med iOS eller Android. BookBites kan ikke benyttes på enheter med Windows, men det jobbes med å utvikle en løsning for dette.

Du kan låne opp til fire e-bøker samtidig. Lånetiden for e-bøker er på 28 dager. Når lånetiden utløper, blir boka automatisk levert tilbake dersom du ikke fornyer den.

Du kan foreløpig ikke se dine e-boklån eller fornye dine lån gjennom Meg & Mitt – det må gjøres i appen.

Du finner mer informasjon om hvordan du låner og leser bøker på nettsiden til BookBites.

Libby

Libby er navnet på vår app for lån av engelske e-bøker og e-lydbøker. Her får du tilgang til engelskspråklig litteratur innen et bredt spekter av sjangre, med vekt på siste års utgivelser.

Libby er navnet på appen, men til forskjell fra de norske e-bøkene i Bookbites kan innholdet her også leses fra Vikens Overdrive nettsider https://viken.overdrive.com/.

Appen Libby kan du laste ned til smarttelefon eller nettbrett fra Google Play eller App Store.

Slik får du tilgang:

 • Last ned appen Libby til smarttelefon eller nettbrett fra Google Play eller App Store
 • Eller gå inn via pc på nettadressen https://viken.overdrive.com/
 • Logg på med lånernummer. Trenger du lånekort kan du registrere deg på nett og deretter koble deg opp mot Nordre Follo bibliotek
 • Når du skal velge bibliotek i appen, velger du Viken Fylkesbibliotek.
 • Har du et lånekort som opprinnelig kommer fra et bibliotek utenfor Viken må vi aktivere lånenummeret ditt for at du skal få tilgang. Ta kontakt med oss om du trenger hjelp til å registrere deg.

Tilbudet er et samarbeid mellom Viken fylkesbibliotek og bibliotekene i Viken.

Onleihe

Vil du lese eller høre tysk? I Goethe-Instituts digitale løsning for tyskspråklig litteratur kan du lese bøker og magasiner, høre lydbøker, se tysk film, finne materiell for tyskelever, og mye mer. Alt er gratis, og du trenger ikke en gang lånekort for å registrere deg.
Slik får du tilgang:

Ta kontakt med oss dersom du trenger hjelp med å komme i gang.

Pressreader – Lån av tidsskrifter på nett

På Nordre Follo bibliotek har du tilgang til over 7000 aviser og tidsskrifter på 60 forskjellige språk. Disse kan du lese både på bibliotekets PC-er og på eget nettbrett eller smarttelefon. Når du har aktivert tjenesten på biblioteket, kan du også lese og laste ned aviser og tidsskrifter hjemmefra. I tillegg kan du også få tilgang ved å logge på «Mine sider» (der hvor du bl.a. har oversikt over dine lån). Når du har logget inn, vil du se et Pressreader-ikon nederst i venstremenyen. Om du logger inn på Mine sider hjemmefra får du tilgang uavhengig av om du har vært tilkoblet bibliotekets nettverk eller ikke.

Last ned appen PressReader fra App Store, Google Play eller Windows Store. Når du kobler deg til Nordre Follo biblioteks trådløse nettverk, får du tilgang til alle avisene og tidsskriftene som ligger tilgjengelig i appen. Når du har aktivert denne tilgangen, har du tilgang til hele avis- og tidsskriftsamlingen fra det nettbrettet eller telefonen de neste sju dagene – etter at du har forlatt biblioteket. Dersom du oppretter en bruker og logger deg inn, kan du også ta med deg denne tilgangen til en annen dings.

Last ned til iPhone/iPad Last ned til Android-telefon/nettbrett Last ned til Windows-telefon/nettbrett

PressReader inneholder cirka 30 norske aviser, både nasjonale aviser og lokalaviser fra andre deler av landet. Er du interessert i nyheter fra utlandet? I PressReader finner du blant annet danske Berlingske Tidende og svenske Dagens Nyheter, og blant engelske og amerikanske aviser finner du blant annet Daily Mail, The Guardian, Daily Express, The Independent, The Washington Post, USA Today og New York Post. PressReader har også aviser fra en rekke andre land.

Tjenesten er også tilgjengelig på alle andre folkebibliotek i Viken.

Filmbib – Strøm film på nett

Filmbib er en strømmetjeneste for norske kortfilmer og dokumentarfilmer.

Logg inn i Filmbib

For å benytte Filmbib må du ha et nasjonalt lånekort med PIN-kode. Har du ikke nasjonalt lånekort? Kontakt biblioteket, og ta med deg legitimasjon med bilde og fødselsdato.

Filmbib inneholder kort- og dokumentarfilmer av nyere dato, men også filmer som går tilbake i tid. Her finner man en unik samling av kortfilmer for både barn og voksne, og historisk interessante, kritiske og samfunnsaktuelle dokumentarer. Filmene i tjenesten er også klarert for undervisning og kan derfor brukes i klasserommet.

Ordningen administreres av Norsk filminstitutt på oppdrag fra Kulturdepartementet og er opprettet for å gi det norske publikum tilgang til norsk kort- og dokumentarfilm via biblioteket.

Filmoteket – bibliotekenes egen strømmetjeneste

Du kan bruke bibliotekkortet ditt til å låne filmer fra bibliotekenes egen filmstrømmetjeneste, Filmoteket. Her kan du velge blant norske, nordiske, europeiske og andre internasjonale titler. Tjenesten har klassikere, filmatiserte bøker, store Oscar-vinnere og såkalte blockbustere. Samtidig finnes det en del smalere filmer, tv-serier og kortfilmer.

– Du kan låne fire filmer i måneden. En episode av en tv-serie regnes som én film.

– Lånte filmer kan du se i 48 timer, på alle plattformer, i alle de kjente nettleserne. Du kan også overføre filmene til større skjerm via AirPlay og Chromecast.

– Du må registrere deg på nettsiden filmoteket.no for å bruke tjenesten.

Kom i gang med Filmoteket:

 1. Gå til filmoteket.no
 2. Velg «Logg inn» i menylinjen.
 3. Klikk på Registrer ny bruker.
 4. Tast inn lånekortnummer og pinkode. Her bruker du samme pinkode som du bruker til å logge inn på Mine sider.
 5. Fyll inn e-postadresse og velg et passord. Dette passordet bruker du når du skal logge inn på Filmoteket.
 6. Du får tilsendt en e-post med lenke for bekreftelse. Vennligst sjekk e-posten din, og bekreft denne.