Sommerles-tips for 7. klasse

barn leser

 

pakten omslagRyan Andrews: Dette var pakten vår

Tegneserie

Hvert år på kvelden som markerer høstjevndøgn har Ben og vennene hans sendt papirlanterner nedover elva. Det sies at når lanternene flyter ut av syne stiger de opp på himmelen og blir til stjernene i Melkeveien. Kan dette virkelig være sant? De bestemmer seg for å komme til bunns i saken og inngår en pakt om å følge etter lanternene. Pakten består av to regler, ingen skal snu og dra hjem, og ingen skal se seg tilbake.

 

leo omslagKatarina von Bredow: Leo

Finnes som e-bok i BookBites

Leo føler han har mistet bestevenninnen sin Ellinor. Hun har blitt sammen med Victor og det virker som om hun har glemt Leo helt. Så skjer det en katastrofe som gjør at han får helt andre ting å tenke på. Boka er nr. 2 i en trilogi om Ellinor, Leo og Victor.

 

ønskelisten omslagEoin Colfer: Ønskelisten

Meg blir en småkriminell bråkmaker etter at moren hennes dør. Sammen med en venn bryter hun seg inn hos en gammel mann, og ved et uhell eksploderer en gassbeholder. Hun dør, men havner verken i himmelen eller helvete. Hun har nemlig hverken vært slem nok til å fortjene helvete, eller snill nok for å kunne komme inn i himmelen. Derfor blir hun sendt tilbake til jorda for å forbedre seg sånn at hun kan få komme til himmelen.

 

flåte av gull omslagAslak Dørum: En flåte av gull

Finnes som e-bok i BookBites

Olav og Amir fra Oslo er på reise med et skoleskip. Under et kraftig uvær faller de over bord, og Amir kan ikke svømme. Heldigvis kaster noen ut en redningsflåte, men så forsvinner skoleskipet og de er alene. Den øde øya de havner på viser seg å være et smuglerreir, og dette er bare begynnelsen på et spennende eventyr.

 

de levende døde omslagJohan Egerkrans: De levende døde

Fakta

De levende døde dukker opp i historier over hele verden. De kommer i ulike former og sprer skrekk og gru blant de levende. I denne boka finner vi over 40 forskjellige fryktelige vesener i all sin prakt. Vi lærer om hvordan de oppstod og hvordan man kan beskytte seg mot dem.

 

solkongen omslagLars Joachim Grimstad: Solkongen

Serie: Statsminister Fahr og sønn

Finnes som e-bok i BookBites

Statsminister Fahr og Sønn er tilbake! «Solkongen» er oppfølgeren til den elleville og kritikerroste «Barna som forsvant». Hva skjer hvis all oljen brått forsvinner og Norge blir et lutfattig land? Et land der bilene står, skolene stenger og ingen har råd til nye Playstation-spill? Et land der man må skyte kråker i gatene for å ha mat på bordet? Og ikke minst – hva skjer om faren din får skylda for alt sammen?

 

komiqueen omslagJenny Jägerfeldt: Komiqueen

Finnes som e-bok i BookBites

Mammaen til Sasha pleide å si at noen mennesker har “funny bones”. De er liksom morsomme hele veien inn til skjelettet. Sasha har en plan: Hun skal bli en ekte komi-queen! Og hun planlegger å øve til hvert eneste halvtriste bein i kroppen er morsomt. Om hun bare lykkes med å få folk til å le, så forsvinner kanskje det andre. Tankene på at mamma har tatt livet av seg.

 

yoko onur omslagAyse Koca: Yoko Onurs dobbeltliv

Finnes som e-bok i BookBites

Yoko bor sammen med moren sin, som er 100% sprø og barnslig. Sammen med bestevenninnen Kara legger hun en plan for å få mamma litt mer vanlig, slik at Yokos liv også kan bli litt mer vanlig.

 

kass og tycho omslagCristopher Pahle: Kass og Tycho: De forbudte solsystemene

Science fiction

Tvillingene Kass og Tycho finner en mystisk farkost under et pyramidelignende fjell i skogen, og plutselig befinner de seg så langt ute i verdensrommet som ingen andre har vært før dem. Hvordan skal de komme seg hjem? Er de alene? Tvillingene møter farer, kosmiske stråler, krigerske romvesener og eksploderende stjerner, og noe som enda farligere.

 

anton omslagGudrun Skretting: Anton og andre flokkdyr

Finnes som e-bok i BookBites

Anton er en ganske vanlig gutt med planer om å ligge litt lavt når han nå skal begynne på ungdomsskolen, men allerede første dag klarer han å fornærme læreren helt uten å mene det. De kule guttene i klassen tenker at kanskje Anton er en kul fyr likevel og lar han bli en del av gjengen. Anton blir nødt til å leve opp til sitt nye image, men hva med bestevennen, Ole, som er en ganske rar gutt helt uten sosiale antenner? Kan Anton svikte han? Dette er en bok med veldig mye humor, flaue episoder og mange betraktninger om hvordan man skal oppføre seg blant jevnaldrende for å passe best mulig inn.

 

harpa omslagA. Audhild Solberg: Harpa

Grøss

Finnes som e-bok i BookBites

Når Agnes skal tilbringe høstferien i den lille bygda Elverdal ser hun for seg at det kommer til å bli en kjedelig uke. Fetteren Sindre er mest opptatt av å være sammen med kameraten Ben og nabojenta Rakel. Ette flere uforklarlige dødsfall i skogen, gjør de fire ungdommene en uhyggelig oppdagelse som forandrer forholdet dem imellom for alltid.

 

maradona omslagArild Stavrum: Maradonas magi: Hele historien

Finnes som e-bok i BookBites

Mikke Milnbergan er en helt grei spiller på småguttelaget til Clausenengen. Han er bestevenn og lagkamerat med Hansa og Shearer. Deres verste fiender er Nordlandet, med det brutale uhyret Sondra Goma som spiss. Denne sommeren skal Nordlandet slås, i serien og i Norway cup. I tillegg drømmer Mikke om Kari Hola, tenk om hun ble kjæresten hans? Det blir også en sommer full av magi – Maradonas magi. Mikke Milnbergan blir aldri den samme, verken som person eller fotballspiller.

 

vampyrer omslagArne Svingen: Alle mine venner er vampyrer

Finnes som e-bok i BookBites

Der Kim bor er det krig. Lillesøster bare skriker etter å ha fått sjokk da naboen ble sprengt i lufta. Derfor er Kim mest ute, selv om det er farlig. Faren er soldat, og en dag kommer det beskjed om at han er hardt såret. Det er for farlig å sende han til sykehuset i byen de bor, men Kim tar saken i egne hender og drar av sted for å finne ham. Dette er en spennende og fin bok om å leve med redsel og savn, og om å ta tøffe og farlige valg.

 

salajak omslagJohan Theorin: Slaget om Salajak

Serie: Krøniken om Jarmaland

Høyt oppe i nord, i fjellborgen Salajak, våkner den kongelige Hwitergarden og strekker vingene sine ut etter vinterdvalen. De lengter etter kjøtt, ferskt kjøtt… Samtidig rømmer tre brødre fra gården sin for å slutte seg til krigshæren som skal stoppe hwitrernes illdåd.  Dette er Sverige på 1300-tallet – en tid fylt av krig og maktkamp, hvor hwitrer, feer og lindormer var like virkelige og farlige som svartedauden.

 

flaggermusmusikk omslagTyra Theodora Tronstad: Flaggermusmusikk

Ellen bor sammen med moren og lillebroren. Faren, en kjent forsker og biolog har hun ingen kontakt med. I uthuset driver moren et mottak for skadde flaggermus, og hun tilbringer mer og mer tid med flaggermusene og mindre tid med barna sine. Hver vinter går hun inn i en dyp, sammenhengende søvn i flere uker. Lillebroren får stadig oftere noen underlige anfall, og det eneste som hjelper er at en sjelden barokkflaggermus setter seg på pannen hans. En dag ber Ellen om hjelp fra nett-tjenesten «Biologen Svarer», men den hjelpen blir ikke helt som Ellen forventer.

 

ingenlund omslagJessica Townsend: Ingenlund. Morrigans forbannelse

Fantasy

Finnes som e-bok og lydbok i BookBites

Morrigan Kråkh lever med en forbannelse hvilende over seg. Ved midnatt på elleveårsdagen sin vil hun dø. Rett før klokken slår siste slag, reddes hun av Jupiter Nord. Med glefsende røyk-og-skygge-jegere i hælene legger de på flukt og lander trygt i den skjulte byen Ingenlund. Hvem er Jupiter og hvorfor valgte han å redde Morrigan?

 

Utskriftsvennlig versjon