Påsketips til barn og unge

Barnehage

 

sokkene omslagHvor ble det av alle sokkene? av Lars Mæhle

Hele fotballaget i Kråkeslottet barnehage oppdager at de mangler en sokk. Det alle lurer på er hvor de er blitt av og hvem som har tatt dem, eller om det er vaskemaskinen som simpelthen er skyld i alle enkeltsokkene. Dette må undersøkes nærmere. Leon og Live er Kråkeslottet barnehages egne detektiver som løser ulike gåter og hverdagsmysterier. Billedbok for førskolebarn. Finnes også som lydbok i BookBites

 

 

omslag saltkråkanSaltkråkan: Pelle får et lite dyr av Astrid Lindgren

En morsom og sommerlig fortelling om livet på Saltkråkan! Fra Astrid Lindgrens klassiske fortelling om Tjorven og Pelle og livet i skjærgården. Pelle er sju år og han elsker dyr, men han har ikke sitt eget enda … Det er så urettferdig at Tjorven har Båtsmann! Men så viser det seg at det finnes kaniner til salgs på en naboøy. Historien er for første gang illustrert som bildebok.

 

6-8 år

 

heksene omslagHeksene av Pénélope Bagieu, basert på boka av Roald Dahl

Det finnes virkelige hekser, og det skumleste er at de ser ut som vanlige damer. Slike hekser er svært farlige, særlig for barn. Den vesle gutten i denne historien har lært det meste om hekser av bestemor. Storheksa klarer likevel å gjøre ham til en mus. Da han forviller seg inn på heksenes årsmøte, er kanskje slaget tapt. Kan noen små barnemus stå opp mot ondskapsfulle hekser? Tegneserieversjon av Roald Dahls klassiker.

 

 

filmmysteriet omslagFilmmysteriet av Martin Widmark [LasseMaja-serien]

Omar Rauk kommer til Valleby for å spille inn film og inviterer Vallebys innbyggere til audition. Politimesteren er begeistret over at han får en statistrolle. For å få denne rollen går han med på å la seg låse inne i et bur én natt. Akkurat denne natten skjer det et innbrudd hos optikeren. Det er bare en klokke som har blitt stjålet, men gulvet i kjelleren er brutt opp. Lasse og Maja synes dette er veldig mystisk. Og enda mer mystisk blir det når et gammel brev dukker opp og kaster et nytt lys over hele situasjonen.

8-10 år

 

snøfreserduellen omslagSnøfreserduellen av Bobbie Peers

Store, farlige snøfresere har forskanset seg på toppen av verdens kanskje aller høyeste fjell. Ella og Felix må hjelpe de stakkars snømåkene med å få toppen sin tilbake. Kan en real duell avgjøre hvem som skal få bygge snøborg helt, helt øverst?

Dette er den spennende, fjerde boka i serien Oppdagerklubben av Bobbie Peers.

 

 

alle venner vampyrer omslagAlle mine venner er vampyrer av Arne Svingen

Kim går ikke på skolen. Fotballbanen har blitt en gravplass. Det er aldri dekning på mobilen. For der Kim bor, er det krig. Og akkurat i dag finner han noe på bakken i skogen, noe han absolutt ikke bør plukke opp. Dette er en bok om å leve i en nervepirrende og dramatisk hverdag. Om å savne fred og vennene man ikke vet hvor ble av. Men først og fremst er det en bok om å måtte ta tøffe og farlige valg.

Begge bøkene finnes også i Bookbites.

 

10-12 år

 

ti kniver omslagTi kniver i hjertet av Nora Dåsnes

I denne tegneserieromanen møter du Tuva i syvende klasse som skriver dagbok.
Hvilken side skal hun ta når bestevennene hennes krangler? Hva bør hun gjøre når hun selv blir forelska? Fin, morsom og lett å kjenne seg igjen i for barn som nesten har blitt ungdom.

 

 

 

fullmåne omslagFullmåne av Frode Eie Larsen og Dag Otto Lauritzen

En merkelig magesykdom sprer seg i byen hvor Hannah, hunden Turbo og kameraten Einar bor. En dag gjør de en skummel oppdagelse ved drikkevannet når de finner kjemikalier med hodeskaller på! Nok en gang havner gjengen i nervepirrende situasjoner mens de prøver å løse spennende mysterier.

(Fullmåne er den nyeste boka i serien Mot & mysterier. Bøkene kan leses hver for seg.)

Kan også leses som e-bok i appen Bookbites.

 

Ungdom

 

dødens spill omslagDødens spill av Anne Elvedal

Etter å ha brukt et åndebrett, blir Rebekka overbevist om at farens død var et drap og ikke en ulykke. Hun og hennes nye, litt mystiske, venn Martin, prøver å finne svaret på hva som egentlig skjedde med faren og en ung gutt, som ble drept året før.

 

 

 

enkebyen omslagEnkebyen 2 – De drepte av Thomas Enger

Stella har bodd i Enkebyen en stund og er nå blitt med i Kvinnelegionen. De er opprørere som blant annet utfører sabotasjeaksjoner mot makthaverne. Men er alt de gjør riktig? Og kan hun stole på de andre i legionen? Denne spennende framtidsdystopien starter i boka Enkebyen 1 – De bortførte.