Hva vil du låne?


Hva vil du låne?


Sanggruppen De seks kamerater

Sanggruppen De seks kamerater

Sanggruppen De seks kamerater gjorde stor lykke i Follo i mellomkrigstiden. De opptrådte ofte som en del av underholdningen på møter og stevner. De sang også ved flere anledninger på radio. 

les mer
Oktober 2020: Hillbillyens klagesang

Oktober 2020: Hillbillyens klagesang

Hvorfor vant Trump velgerne i de tradisjonelle arbeiderbastionene i delstater som Pennsylvania og Michigan i 2016? Hvorfor stemte disse velgerne annerledes? Og kan han vinne igjen?

les mer
Oktober 2020: Stjålet

Oktober 2020: Stjålet

16 år gamle Gemma blir kidnappet og holdt skjult i den australske villmarken. En «fengslende» fortelling om forskrudd kjærlighet.

les mer

okt
28
ons
Islam, krisen i Midtøsten og Norden
okt 28@19:00-20:00
Islam, krisen i Midtøsten og Norden @ Viken | Norge

Midtøsten er i krise. Regionen er herjet av borgerkriger og av religiøs fundamentalisme. Tross optimismen under den arabiske våren har det ikke lykkes å etablere stabile, demokratiske regimer der. I dette foredraget spør historiker og journalist Halvor Tjønn hvorfor det ikke har vært mulig å etablere moderne, demokratiske nasjonalstater i Midtøsten.

Arrangeres av Foreningen Norden Follo.

okt
29
tor
Strikk & lytt
okt 29@18:00-19:00
Strikk & lytt @ Viken | Norge

Ta med deg håndarbeidet – det trenger ikke å være strikking – og kom på en hyggelig kveld med sosialt samvær og høytlesning. Det blir enkel servering og anledning til å snakke med likesinnede om strikkeprosjekter. Ski Husflidslag serverer kake og forteller om håndverksteknikker etter høytlesningen.

Strikk & lytt arrangeres siste torsdag i måneden fra august til november.

okt
31
lør
Halloween-lesestund
okt 31@12:00-12:20
Halloween-lesestund @ Viken | Norge

Bli med på en litt skummel, men mest morsom Halloween-lesestund. Vi oppfordrer alle barn (og gjerne voksne også) til å kle seg ut!

nov
5
tor
Åpen lesesirkel: «Hvorfor barnet koker i polentaen»
nov 5@18:00-19:00
Åpen lesesirkel: "Hvorfor barnet koker i polentaen" @ Viken | Norge

Vi har lest og snakker om Hvorfor barnet koker i polentaen av Aglaja Veteranyi (Cappelen Damm, 2018).

To unge søstre i en sirkusfamilie jakter på faste holdepunkter i en tilværelse preget av sirkusets kunstige verden og et omflakkende liv. For å glemme sin engstelse for moren, som risikerer å styrte i døden under hver eneste opptreden, må søstrene fortelle hverandre historier. Og jo barskere tilværelsen blir, jo mer grufulle blir historiene, som for eksempel den om barnet som koker i polentaen.

Dette er en intens og rystende oppvekstfortelling om et flyktningbarns jakt på tilhørighet i en fremmed verden. Romanen kom opprinnelig ut i 1999, men oppleves i dag som mer aktuell enn noen gang.

nov
7
lør
Lesestund
nov 7@12:00-12:20
Lesestund @ Viken | Norge

Hver lørdag fra og med september og fram til jul er det lesestund i barneavdelingen.

Lesestunden passer for barn fra 3 år.

Pippi 75 år!
nov 7@12:00-14:00
Pippi 75 år! @ Viken | Norge

Pippi har bursdag! I år er det 75 år siden Pippi så dagens lys for første gang, og det må vi selvfølgelig feire. Derfor ønsker vi velkommen til Pippi-dag på biblioteket, med morsomme aktiviteter for store og små.