Tips til deg som liker Roald Dahl

Liker du Matilda, Heksene, Dustene og Charlie og sjokoladefabrikken? Da vil du kanskje også like noen av disse bøkene!

rik guttDavid Walliams: Den rikeste gutten i verden

Jons far er blitt styrtrik på å lage en spesiell type dopapir, og han gir Jon vanvittig mange ting, mye mer enn han ønsker seg og har bruk for. Han har absolutt alt, bortsett fra en ordentlig venn. Hvordan kan han få det? Begynne på en ny skole og late som han er en helt vanlig gutt, kanskje? 

 

 

gangsterDavid Walliams: Gangster-bestemor

Ben kjeder seg veldig når han må være hos bestemor. Hun stinker kål, promper hele tiden og gjør bare kjedelige ting. Men så oppdager han hva bestemor har i kakeboksen. Er bestemor i virkeligheten både veldig kul og en mestertyv?

 

 

rotteDavid Walliams: Rotteburger

En herlig, morsom og fryktelig ekkel bok om stakkars Sol. Hun har en stemor som er så lat at Sol til og med må hjelpe henne å pille seg i nesen. Sol er i ferd med å avsløre en veldig ekkel hemmelighet. Birger har nemlig to firmaer: Han selger hamburgere, og han driver med bekjempelse av skadedyr. De to firmaene bør helst ikke blandes! 

 

 

doktor proktors prompJo Nesbø: Doktor Proktors prompepulver og de andre bøkene om Doktor Proktor

Lise og Bulle har fått en ny nabo: oppfinneren Doktor Proktor. Ved en feiltagelse har han funnet opp verdens kraftigste prompepulver. Dette er en sprø historie med mye humor og spenning. Det finnes 4 bøker til i serien om Doktor Proktor, Lise og Bulle. 

 

 

melkaNeil Gaiman: Heldigvis hadde jeg melka

Pappa har glemt å kjøpe melk, men i stedet for å innrømme det, forteller han en ellevill røverhistorie om hvorfor melka ikke er på plass i kjøleskapet. Her møter du tidsreisende dinosaurer, ildsprutende dverger, og altså en veldig sliten pappa.

 

 

kurtErlend Loe: Fisken og de andre bøkene om Kurt

Kurt er truckfører med bart, søt kone og tre rare barn. Han elsker å kjøre truck. Med den løfter han digre kasser som inneholder alt mulig. En dag skjer noe merkelig. Det ligger noe kjempestort på kaia: En fisk! Nå har familien mat i lange tider og kan slutte å jobbe. Kurt stabler fisken og hele familien på trucken og drar på ferie. 

 

 

molly tidsreiseGeorgia Byng: Molly Moons utrolige bok om hypnose og de andre bøkene om Molly Moon

Molly bor på barnehjem og har det ikke greit. Biblioteket er det eneste stedet hun får være i fred. En dag finner hun en bok om hypnose, og snart er hun blitt en veldig flink hypnotisør. Blant annet hypnotiserer hun alle til å tro at hun er fantastisk flink til å synge og danse. Noen skurker er ute etter hypnoseboka, men finner snart ut at de vil kidnappe Molly i stedet og bruke hennes hypnoseevner til å rane banker. Det fins flere bøker i serien om Molly Moon.

 

 

bedre stein skogenPhilip Newth: Bedre å bo under en stein i skogen

Mens barnehjemmet han bor på pusses opp, må Magnus flytte tilbake i huset sitt der han bodde med foreldrene før de døde. Maximillion og Grizelda Grus skal også være der og oppdra ham, men det gjør de bare fordi de vet at det er en verdifull skatt gjemt i huset. Herr og fru Grus er noen grusomme mennesker, og like ille er katten og hunden deres. Magnus er fange i sitt eget hus, men han vil likevel gjøre alt for å finne skatten først. 

 

 

kabangMark Haddon: Kabang!

Har du lagt merke til at noen lærere er litt rare? Det er kanskje fordi noen av dem egentlig er romvesener forkledd som lærere. Dette er noe Jim og Charlie finner ut, og når romvesenene oppdager at de er blitt avslørt, blir det både veldig spennende og veldig farlig for de to kameratene. En herlig science fiction-komedie! 

 

 

ninjakid omslagAnh Do: NinjaKid og de andre bøkene om NinjaKid

Nelson er en nerd, men på 10-årsdagen sin oppdager han at han har fått utrolige krefter. Han er en ninja! Den siste ninjaen i verden. Med hjelp fra bestemorens rare oppfinnelser og sin merkelige fetter Kenny, må Nelson lære å mestre livet som ninja og redde verden. 

 

 

herr grim omslagAndy Stanton: Du er en fæl mann, herr Grim! og de andre bøkene om herr Grim

Herr Grim er en tyrann som hater barn, hunder, moro og maiskolber. Boka handler om ham og om en fiendtlig fe som bor i badekaret hans, hunden Jakob, ei lita jente som heter Polly og en ond, stinkende slakter tilgriset av innvoller. Og litt av hvert annet.

 

 

verdens verste rektor gyldendalMarius Molaug: Verdens verste rektor og de andre «Verdens verste»-bøkene

Ruben gruer seg noe innmari til svømmedagen på skolen. Da skal alle svømme 25 meter, og de må liksom redde svømmelæreren, som også er rektor, fra å drukne og svømme til land med han. Rektor er full av ekle vorter, og Ruben hater tanken på å ta på kroppen hans. Han prøver alt han kan for å slippe unna. Det er mange bøker om Ruben, bestevennen Kent og den fæle rektoren. De er kjempemorsomme og fulle av rare tegninger. 

 

 

marshmallowsBobbie Peers: Marshmallowsmaskinen og de andre bøkene om Oppdagerklubben

Ella og Felix reiser av gårde i et luftskip for å finne ut hvorfor den store marshmallowsmaskinen har sluttet å virke. Uten marshmallows vil nemlig de skumle pirajapiratene bli enda farligere. Bøkene i serien “Oppdagerklubben” er lekne og oppfinnsomme eventyr der barnas fantasi redder dem fra skumle vesener. 

 

 

Utskriftsvennlig versjon