Hilary Mantel: Ulvetid
Forlaget Press, 2010

Er du i humør til å virkelig synke dypt ned i ei bok og et univers? Vil du få følelsen av hvordan det var å leve under Henrik 8., med dronninger under stadig utskifting, storpolitisk sjonglering og religionskonflikter, men også møkk og pest, familieliv, yrende handelsliv, slik at du virkelig føler at du er i 1500-tallets England?

Ulvetid, Falkejakt og Speilet og lyset av Hilary Mantel har høstet utallige gode anmeldelser, priser og lesere, med god grunn. Vi følger Thomas Cromwell, smedsønnen som ble Henrik 8.s mest betrodde rådgiver. Vi får ta del i hans vekst, i Anne Boleyns vei til tronen, hvordan han bygger opp landet og river ned kirkas rikdom. Og, til slutt, i hans uunngåelige fall.

Thomas Cromwell er en mann som har blitt hatet av historien, men her får vi se ham på en annen måte: Som en mann med store ambisjoner, men som også bryr seg om landet sitt, brenner for religion og å få Bibelen utgitt på engelsk, som tar vare på menneskene som er nær ham, og som alltid tenker framover. Bøkene kan være tunge å komme inn i, de har et beskrivende språk med mange detaljer, og mye av handlingen skjer i Cromwells egne tanker. Men ta deg tid og gi deg selv en sjanse til å virkelig falle inn i tiden vi befinner oss i –  da kan du glede deg til en virkelig stor leseopplevelse.

Ulvetid, Falkejakt og Speilet og lyset finnes alle også som e-bøker i BookBites.