Vidar Sundstøl: Besettelsen. Tiden, 2013

Okey, la oss få det sagt med én gang; Denne leseren er svak for Indiana Jones og lignende eventyrfilmer. Dere vet, gåter og mysterier fra fortiden og forviklinger og tjuvradder i nåtiden. Så denne boka var rett og slett perfekt i så henseende. Og ikke nok med det; forfatteren har sagt at det skal bli en lang serie!

Vi møter journalist Clive Ohre, sønn av den verdenskjente, norske arkeologen Gudmund Ohre, som forsvant sporløst på oppdrag i Pompeii for mange år siden. Clive er i Egypt, nærmere bestemt i Alexandria for å lage en reportasje om jakten på Aleksander den stores grav. Den graven som ingen har funnet, men som det finnes så mange myter og teorier om.

Ikke uventet støter han på problemer. Etter å ha intervjuet den vakre arkeologen Aisha Badawi om muligheten for å finne graven – noe Aisha for øvrig på det sterkeste benekter er mulig – blir Clive overfalt og ranet på åpen gate. Attpåtil blir han mistenkt for drap da en av Aishas kolleger blir funnet drept. Den siste denne kollegaen ringte til, var nemlig Clive.

Nå starter moroa! Clive blir jaktet på av egyptisk politi så vel som lysskye banditter. Jakten går ut i den egyptiske ørkenen, til Island og til Italia. Til vulkaner, katakomber og trange smug. Dette høres kanskje heseblesende ut, men det er meget godt skrevet. Det er så spennende at man hele tiden sitter litt på kanten av stolen og tripper. Vidar Sundstøl har et godt grep om historien og boka har få dødpunkter.

Det overrasker vel ingen når jeg sier at mysteriet med Clives forsvunne far også er en stor del av boka? Vi får ingen løsning på den gåten. I alle fall ikke i denne boka. Men Besettelsen er såpass god at det lover godt for resten av serien. Lurer på om ikke forfatteren sa det kunne komme til å ende med ti bøker? Dessverre har det ikke kommet flere bøker per dags dato, men det er jo lov å håpe.

Besettelsen finnes også som lydbok, innlest av Per Frisch, og som e-bok i BookBites.