Richard Osman: Torsdagsmordklubben
Gursli Berg forlag, 2021

Joyce er tidligere sykepleier og ikke redd for blod og død. I seniorlandsbyen Coopers Chase møter hun likesinnede i den pensjonerte psykiateren Ibrahim, eksfagforeningslederen Ron og Elizabeth, som ryktene sier har vært spion. Hver torsdag møtes de i puslespillrommet for å diskutere uløste mordsaker. De har løst flere, men siden sakene stort sett er foreldet, er det lite de kan gjøre med det. Og det synes de lite om!

En dag skjer det et drap i Coopers Chase og Torsdagsmordklubben får en ekte drapssak å diskutere. Denne muligheten skal de ikke la gå fra seg. De kaster seg ut i etterforskningen med liv og lyst og det lokale politiet blir etter hvert klar over hvilken ressurs de er.

Liker du tradisjonelle engelske krimserier, britisk understatement-humor og interessante hovedpersoner, – og en solid dose te, så er sjansen stor for at du kommer til å kose deg skikkelig med denne boka.

Og da kan det være en trøst at bok nummer to, Mannen som døde to ganger, allerede har kommet ut på norsk og at Richard Osman planlegger flere.

Dessuten har Steven Spielberg kjøpt filmrettighetene til boka, og denne leseren har i alle fall flere forslag til passende skuespillere.

Har du lyst til å lese bøkene på engelsk, så har vi dem på avdelingen i Kolben.