Midt i Ski sentrum, omtrent der Se-Bra-bygget ligger i dag, lå en gang huset til ekteparet Nielsen. Thorstein Nielsen var fotograf og sammen med hustruen Martha drev han Ski fotomagasin. Bak huset hadde ekteparet en vakker hage. På bildet ser vi Martha på en benk i hagen. I fanget har hun en liten bukett blomster fra egen hage.

Martha Nielsen var svært aktiv innenfor blindesaken. Hun var mangeårig formann i Ski Blindehjelpsforening. I bladet Blindesaken omtales hun som både initiativrik og idérik. Under hennes ledelse arrangerte foreningen basarer, torgmøter, høstfester og flere årlige turer både til blindeinstitusjoner og andre reisemål.

Martha var svært gjestfri og hadde ofte besøk. Plassen hjemme i det vesle huset var nok ikke så stor, men hos henne var det både hjerterom og husrom. De blinde kunstnerne var hun på fornavn med og de reiste gjerne og besøkte ”ho Martha på Ski.”

Martha Nielsen var også flink til å engasjere andre i blindesaksarbeidet. Hun fikk med seg både ordfører, prest, lensmann og banksjef, samt lokale kor og korps. Gjennom hennes imponerende innsats samlet Ski Blindehjelpsforening inn betydelige beløp til blindesaken. Martha Nielsen døde i 1960, 77 år gammel.

Foto:
Martha Nielsen i hagen, ca. 1945-50.
Fotonummer: SKIH 022 023.
Fotograf: Thorstein Nielsen.
Bildet er samlet inn av Ski Historielag.

Kilder:
Bladet Blindesaken, 1960.