Vi er veldig glade for å kunne tilby meråpent igjen. Grunnen til at vi har avventet, er tekniske problemer hos vår systemleverandør som gjør at systemet i perioder har vært tregt. Nå er systemet mer stabilt, så vi prøver med meråpent. Vi beklager ventetiden.

MENalle som har meråpentavtale, må reaktivere tilgangen for at kortet skal virke. Dette kan dessverre ikke gjøres med alle på en gang, men må gjøres med en og en låner. Alle som har inngått avtale vil få tilbake tilgangen, men det vil ta litt tid. Vil du ha tilgang med en gang, kan du ta kontakt nå – oppgi navn/fødselsdato/lånekortnummer. Du trenger ikke komme fysisk innom for å få hjelp til dette, du kan også ringe eller sende epost. Merk at vi gjør dette innenfor den betjente åpningstiden.

Opplever du fortsatt at du ikke kommer inn, selv etter at tilgangen er aktivert på nytt, er det bare å si fra så skal vi undersøke nærmere.

NB! Merk at du må ha inngått avtale om meråpent for Ski bibliotek for å komme inn, har du inngått avtale hos et annet bibliotek kommer du ikke automatisk inn på alle bibliotek. Avtale inngås hos det enkelte bibliotek, du må fylle ut et enkelt skjema for å godta vilkårene. Kom innom i betjent åpningstid for å inngå avtale.

(det er foreløpig dessverre ikke meråpent på avdeling Kolben)