Selv om biblioteket er stengt, kan du fortsatt låne e-bøker i appen BookBites og lese aviser og tidsskrifter i appen Pressreader.

BookBites – Lån av e-bøker

Alle lånere i Viken har tilgang til å låne over 8700 e-bøker og e-lydbøker, inkludert barnebøker, gjennom appen BookBites Bibliotek, som er tilgjengelig for smarttelefoner og nettbrett med iOS eller Android.

Last ned til iPhone/iPad
Last ned til Android-telefon/nettbrett

Dette trenger du for å låne e-bøker:

• Du må være registrert låner på et av bibliotekene i Viken (eller et annet bibliotek som benytter BookBites).
  • Du må laste ned appen BookBites Bibliotek fra AppStore eller Google Play.
  • Du må opprette en profil i appen. Deretter kan du under «Mine bibliotek» i menyen legge inn Ski bibliotek.
  • Du må ha lånernummer og pinkode tilgjengelig for å logge inn. Hvis du ikke har pinkode, kan du bestille en PIN-kode fra nettsidene våre (dersom vi har e-postadressen din) eller kontakte biblioteket.
  • Du kan ikke lese e-bøker fra biblioteket på «vanlige» lesebrett (f.eks. Kindle). Du må ha nettbrett eller smarttelefon.
  • Det finnes ulike typer smarttelefoner og nettbrett. BookBites kan lastes ned til enheter med iOS eller Android. BookBites kan ikke benyttes på enheter med Windows, men det jobbes med å utvikle en løsning for dette.

Du kan låne opp til fire e-bøker samtidig. Lånetiden for e-bøker er på 28 dager. Når lånetiden utløper, blir boka automatisk levert tilbake dersom du ikke fornyer den.

Du kan foreløpig ikke se dine e-boklån eller fornye dine lån gjennom Meg & Mitt – det må gjøres i appen.

Du finner mer informasjon om hvordan du låner og leser bøker på nettsida til BookBites.

Pressreader – Lån av tidsskrifter på nett

Gjennom appen Pressreader har du tilgang til over 7000 aviser og tidsskrifter på 60 forskjellige språk.

Last ned appen PressReader fra App Store, Google Play eller Windows Store. Har du vært koblet til Nordre Follo kommunes trådløse nettverk nf-kommune gjest, har du tilgang til hele avis- og tidsskriftsamlingen fra det nettbrettet eller telefonen de neste sju dagene. Dersom du oppretter en bruker og logger deg inn, kan du også ta med deg denne tilgangen til en annen enhet.

Du kan også få tilgang hjemmefra ved å være innlogget på Mine sider (nettversjonen). For å få tilgang herfra trenger du ikke å ha vært tilkoblet vårt nettverk først. Når du har logget inn, se etter PressReader-ikonet nederst i venstremenyen. Får du ikke logget på Mine sider? Ta kontakt med oss så hjelper vi deg.

Last ned til iPhone/iPad Last ned til Android-telefon/nettbrett Last ned til Windows-telefon/nettbrett

PressReader inneholder cirka 30 norske aviser, både nasjonale aviser som Aftenposten og Dagbladet, og regionaviser som Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad, Agderposten med flere. Du finner også lokalaviser fra andre deler av landet.

Er du interessert i nyheter fra utlandet? I PressReader finner du blant annet danske Berlingske Tidende og svenske Dagens Nyheter, og blant engelske og amerikanske aviser finner du blant annet Daily Mail, The Guardian, Daily Express, The Independent, The Washington Post, USA Today og New York Post. PressReader har også aviser fra Spania, Frankrike, Portugal, Indonesia, Japan, Kina, Mexico, Myanmar, New Zealand, Bhutan, Egypt, Hellas, India, Kambodsja, Nigeria, Pakistan, Russland, og en rekke andre land.