Vår lesesirkel er åpen for alle litteraturinteresserte. Kom de gangene det passer deg, og lån gjerne boka av oss. Les boka og gjør deg opp din mening. Møtene varer ca. en time, og biblioteket holder kaffe/te og noe å bite i.

Høsten 2018 skal vi lese og snakke om disse bøkene:

Hakan Günday: Mer

Torsdag 13.9.2018 kl. 18.00

Gazâ vokser opp ved Egeerhavet. Han er ni år da han første gang blir med faren på menneskesmuglingen. Faren, som en gang ofret en eldre flyktning for å redde sitt eget liv. En dag får også Gazâ et annet menneskes liv på samvittigheten, afghaneren Cuma, som kanskje er den eneste som har vist ham litt medmenneskelighet. Gazâ glemmer det aldri, men det hindrer ham ikke å gå videre i farens fotspor. Etter hvert blir han en spesialist på undertrykkelsens dynamikk og egne torturmetoder.

Men en dag går alt galt og Gazâ må selv finne ut av hvordan han skal overleve.

«Massivt», «stor roman» og «ytterst lesverdig» – norske anmeldere gir denne boka gode skussmål! Finnes også som e-bok i eBokBib.

(Aschehoug, 2017.)

Virginia Woolf: Mrs. Dalloway

Torsdag 11.10.2018 kl. 18.00

Høstens klassiker. Mrs. Dalloway foregår i løpet av et enkelt døgn i London på 1920-tallet, en by som fortsatt er sterkt preget av hendelsene fra første verdenskrig. Gjennom sin spesielle stream of consciousness-teknikk lar Woolf romanens ulike karakterer komme til orde gjennom å skildre deres indre tanker og monologer. På denne måten kommer de forskjellige personenes liv til å krysse hverandre på de mest uventede vis. Det blir et innholdsrikt døgn der personlige minner og refleksjoner om livet får stort spillerom. En av våre største moderne klassikere i ny norsk oversettelse.

Finnes også som e-bok i eBokBib.

(Finnes i flere utgaver, men velg gjerne den nye oversettelsen utgitt av Pax, 2017.)

Joan London: Gilgamesj

Torsdag 8.11.2018 kl. 18.00

Året er 1937. På en liten gård i Australia bor Edith, moren og søsteren Frances. En dag kommer fetteren Leopold og hans armenske venn Aram på besøk. De er på vei fra en arkeologisk utgraving i Irak, og har tatt omveien rundt Australia. Edith blir fascinert av det de forteller om mennesker, steder, magiske reiser og verdenen utenfor landsbyen hennes. En av historiene de forteller, er det gamle Gilgamesj-eposet, om kongen av Mesopotamia som vandrer rundt i verden med vennen Enkidu, på leting etter evig liv. To år senere, i 1939, er Edith på vei med Jim, Arams ukjente sønn, til Armenia for å lete etter ham da hun blir fanget av krigen. Plutselig blir livet hennes et helt annet.

«Storartet roman om fundamentale livsfølelser, kjærlighet, lengsel, tap, sorg.» – sa Aftenposten i sin omtale.

(Gyldendal, 2005.)

Marit Eikemo: Alt inkludert

Torsdag 6.12.2018 kl. 18.00. Med juleavslutning!

Agnes og dottera Maja på 6 år flyttar inn i eit hybelhus i eit vanlig norsk nabolag, utan nettverk, venner, pengar eller møblar. Gjennom eit par sommarmånader følgjer vi Agnes i hennar forsøk på å etablere seg. Mens Maja speler Nintendo, bruker Agnes tida si på finn.no, på leit etter møblar og andre ting dei treng.

I møte med alle dei nye menneska, borna i gata, mammabloggaren, politimannen, organisten og jus-studenten, er det ofte ikkje meir enn ei kvit løgn som skal til for å få ting til å gli lettare. Men snart blir omgangen meir utfordrande, pengane minkar og løgnene blir fleire når skulestart nærmar seg.

Med eit fargerikt persongalleri, kostelege scener og eit utforskande alvor, teiknar Marit Eikemo eit skarpt portrett av Noreg i dag, og viser fram korleis vi lever i fellesskap og i einsemd – nedlest av ting, på evig jakt etter meir.

Finnes også som e-bok i eBokBib.

Alle som har deltatt på lesesirkel en eller flere ganger i år er hjertelig velkommen til et boklig julegilde denne kvelden, som en avslutning på høstsesongen.

(Samlaget, 2015.)