Biblioteklokalet er tomt og stengt i denne surrealistiske tiden da det kan være fint å rømme inn i litteraturens verden fra tid til annen. Men vi har ikke glemt dere, og vi byr på mye dere kan finne på i påsketida, fra e-bøker i BookBites til filmer i Filmbib og mange gode boktips på våre Facebook-sider.

Biblioteket er bare et tastetrykk unna!
På nett tilbyr vi bl.a. familiequiz, fortellerstunder for barn og bokanbefalinger for både barn og voksne. Vårt mål er å nå bredt ut, og inspirere og gi leselyst. Følg oss på Facebook for å få med deg alt som skjer!

Trenger du lesetips for påsken, finner du mye av dette på bibliotekenes web-sider og Facebooksider. Fra våre hjemmekontor lager vi videoer og bokanbefalinger og alt samles etterhvert på Nordre Follo biblioteks egen Youtube-kanal!

Krisepakke, e-bøker og digitale tilbud
Vi har en stor samling e-bøker som kan lånes gjennom appen Bookbites. Her er både e-bøker og e-lydbøker til barn og voksne, med anbefalingslister fra bibliotekene. Last ned appen og lag en bruker ved hjelp av e-post og lånekortnummer.
E-bok-utlånet i Nordre Follo har økt med over 100 % i mars, men det er fremdeles mange bøker å låne. Utvalget er nå større enn før mye takket være Regjeringen og Nasjonalbibliotekets koronakrisepakke til bibliotekene på 20 millioner kroner. Dette er kjærkomne penger som brukes til å styrke det digitale tilbudet.

I tillegg til å kjøpe inn flere e-bøker går noe av midlene til prosjekter der vi samarbeider med de andre bibliotekene i Viken. Prosjektmidlene er ikke fordelt ennå, men noe vi i Nordre Follo ønsker oss, er bl.a. å få laget en digital kampanje for «Sommerles» som kan brukes av lærere, elever, foreldre og foresatte. Dette vil være en fin mulighet til å nå ut til alle, i år som vi kanskje ikke får vært rundt på alle skolene som vi har gjort tidligere år.

Når åpner vi dørene?
Vi ser at flere bibliotek har åpnet takeaway-bibliotek med mulighet til forhåndsbestille bøker for henting eller hjemsending. Vi har også vurdert dette, og diskutert det med de andre bibliotekene i Viken. Foreløpig gjør vi som de fleste andre bibliotek, og åpner ikke for noe fysisk utlån – selv om vi gjerne ville. Med det særdeles høye utlånet vi vanligvis har fra bibliotekene i Nordre Follo, ser vi for oss at pågangen ville bli svært stor og vanskelig å håndtere uten at smitterisikoen øker. Så enn så lenge satser vi digitalt, og ser at mange benytter seg av de digitale tilbudene våre.
Vi følger de til enhver tid gjeldende smitteverntiltakene i kommunen og så raskt vi vet noe mer om endring i tilbudene legger vi ut informasjon på våre nettsider.

Vi savner dere!
Selv om det digitale dekker mange litterære behov savner vi dere virkelig alle sammen! Alle som kommer for å låne, alle som kommer på arrangementene våre og alle som kommer fordi det er så fint å være og møtes på biblioteket! Vi savner barna, familiene, studentene, pc-brukerne, avisleserne og alle de morsomme og utfordrende spørsmålene vi får, og vi gleder oss til vi ses igjen!

Det finnes også mange andre ting du kan gjøre på nett gjennom biblioteket. Du kan lese aviser og tidsskrifter, finne digitale bildebøker, lytte til gratis musikk, eller kanskje se en helt gratis film? Vi har samlet lenker til mange flotte tilbud her på hjemmesidene våre.

Vi savner dere, og håper at vi snart kan møtes igjen. Fra hjemmekontorene våre ønsker vi dere en GOD PÅSKE med gode bøker og fine litterære opplevelser!