For å forhindre koronasmitte er bibliotekene stengt, og vi får ikke møtt bibliotekbrukerne og formidlet litteratur slik vi er vant til. Men selv i den rare situasjonen vi nå er i, ønsker vi å stille opp for deg med formidling og boktips, og vi jobber hardt med å skape et digitalt bibliotektilbud.

Vi formidler både for barn og voksne, både skriftlig og på video. Her kan du finne boktips og annet fra oss:

– Følg oss på Facebook! Både avdeling Ski og avdeling Kolben har egne Facebook-sider. Her finner du oppdatert informasjon fra oss om tilbudet og tjenestene våre, tips om digitale arrangement hos andre arrangører, og videoer med både boktips og fortellerstunder. I blant kan det også dukke opp spesielle hendelser, som for eksempel en strømmet familiequiz – direkte fra bibliotekarens stue.

– På Ski biblioteks Instagram legger vi hver mandag ut et boktips for voksne med emneknagg #mandagsboka. Her kan det også dukke opp andre boktips.

– Ønsker du å få oversikt over alle våre publiserte videoer, sjekk vår Youtube-kanal. Her samler vi alle boktips, fortellerstunder og boktrailere som vi lager.

– På avdeling Skis nettsider finner du mange fine boktips til voksne og ungdom under Månedens bok og Månedens ungdomsbok. Bøkene er omtalt og kommer med bibliotekarenes personlige anbefaling, og finner du tips til både nye og eldre bøker i mange forskjellige sjangre. Mange av bøkene finner du i BookBites, og du kan se hvilke bøker dette gjelder her.

– Lånere som er registrert hos avdeling Kolben kan melde seg på bibliotekets nyhetsbrev for å motta oppdatert informasjon rett i innboksen. Er du ikke registrert hos avdeling Kolben? Ta kontakt på telefon 66 81 50 50 mellom 10 og 15 på hverdager, eller på e-post kolbenbib@nordrefollo.kommune.no, så får du hjelp til å bli lagt inn som låner også der.

Kreativiteten og engasjementet for å skape digitalt innhold er på topp, og vi håper dette kan stille noe av biblioteksuget. Vi gleder oss til å treffe deg igjen når den tid kommer!