Visste du at med Nasjonalt lånekort kan du låne bøker på biblioteket – uansett hvor du befinner deg?

Nasjonalt lånekort er knyttet til ditt fødselsnummer, og du kan derfor bruke det på alle bibliotek. Første gang du er på et nytt bibliotek, må kortet aktiveres i bibliotekets lokale database, og så er det bare å låne i vei. Er du på Norgesferie og trenger påfyll av lesestoff til deg selv eller barna, er det altså bare å stikke innom det lokale biblioteket. Og det gjør ikke noe om du har lagt igjen lånekortet hjemme – så lenge du har med legitimasjon med fødselsnummer, kan du fortsatt låne.

Du kan også levere bøkene du har lånt på et hvilket som helst bibliotek. Så hvis du leser ut Solsøsteren i Kristiansand, eller kommer hjem med alle Kaptein Supertruse-bøkene til Voss bibliotek, kan du uansett levere på biblioteket der du er.

God lesesommer i hele Norge!