Seniornett Kolbotn og Nordre Follo bibliotek inviterer til Digital festival 20. september – 24. september. Tema for årets Digital festival er Spill for seniorer.

På avdeling Ski har vi disse arrangementene:

Mandag 20. september kl. 12.00-15.30: Prøv spill på nettbrett
Elever ved Ås videregående skole er klare til å veilede og hjelpe deg til å finne det «riktige» spillet for deg. Det er et hav av muligheter for hjernetrim når det gjelder spill – det er langt mer enn kabal som er mulig.
Det er også mulig å få digital veiledning. Ta med eget utstyr.

Onsdag 22. september kl. 12-14: Foredrag om Exergaming og kunstig intelligens
Vi viser to ulike foredrag fra åpningsarrangementet for Digital festival på storskjerm. Fra kl. 12-13 viser vi foredrag om Exergaming – fysisk trening gjennom spill med førsteamanuensis Nina Skjæret Maroni. Fra kl.13-14 Viser vi foredrag om kunstig intelligens med professor Morten Goodwin.

Torsdag 23. september: Digitale verktøy i frivillig arbeid
Hva tenker du om dette? To ansatte som jobber med frivillig arbeid i kommunen kommer til biblioteket for å komme i kontakt med innbyggerne, for å finne ut av hvordan vi best sammen kan organisere frivillig arbeid.

Program Avdeling Kolben:

Tirsdag 21. september kl. 13.00: På nett kl. ett med digital veiledning og introduksjon til «Spill for seniorer»

Tirsdag 21. september kl. 14.00: Foredrag på storskjerm med Emil «Nyhrox» Bergquist Pedersen, regjerende verdensmester i Fortnite

Onsdag 23. september kl. 12.15: Litterært kvarter spesial

Torsdag 24. september kl. 11.00: Foredrag på storskjerm om Exergaming med Nina Skjæret Maroni

Torsdag 24. september kl. 14.00: Spilling for seniorer med Seniornett Oppegård

Fredag 25. september kl. 11.00: Foredrag på storskjerm om kunstig intelligens med Morten Goodwin

Seniornett er overbevist om at seniorer kan ha nytte av å utforske det enorme utvalget av spill. Både for å ha det gøy, for å få nye venner (kanskje på tvers av generasjoner), for å stimulere til økt fysisk aktivitet, for å stimulere/ta vare på kognitive funksjoner og ikke minst for å få en bedre digital forståelse. Mer informasjon om spill for seniorer finner du her.