Selv om biblioteket er stengt i uke 16 og 17, er de digitale tjenestene våre alltid tilgjengelige. Trenger du hjelp med de digitale tjenestene? Send oss en e-post til skibib@nordrefollo.kommune.no.

Har du ikke nasjonalt lånekort? Da kan du skaffe deg et på nett ved å følge denne lenken.

Digital lesing

• Har du lastet ned bibliotekappen BookBites? Her kan du logge inn med ditt lånernummer og PIN-kode, og låne både bøker og lydbøker, for både barn og voksne. BookBites finnes både for iPhone/iPad og Android.
  • I Libby-appen kan du lese e-bøker og lytte til lydbøker på engelsk. Her logger du deg på med ditt lånernummer og velger Viken Fylkesbibliotek. Libby finnes både på Google Play og App Store, eller du kan gå inn via PC på nettadressen https://viken.overdrive.com/.
  • Vil du lese eller høre tysk? I Goethe-Instituts digitale løsning for tyskspråklig litteratur kan du lese bøker og magasiner, høre lydbøker, se tysk film, finne materiell for tyskelever, og mye mer. Alt er gratis, og du trenger ikke en gang lånekort for å registrere deg. Besøk Onleihe-nettsiden eller last ned appen på Google Play eller App Store.
  • Hos Nasjonalbiblioteket finner du digitaliserte utgaver av bøker utgitt i Norge fra 1450 og fram til år 2000. Til sammen blir det over 500 000 bøker!
  • Project Gutenberg er et internasjonalt samarbeid der frivillige fra hele verden digitaliserer bøker som har gått ut av copyright. Her finner du flest bøker på engelsk, blant annet svært mange klassikere.
  • På Billedbokhylla finner du et godt utvalg digitaliserte billedbøker. Disse finner du også hos Nasjonalbiblioteket, men her er de spesielt tilpasset for billedboklesing.
  • Gjennom appen Pressreader har du tilgang til over 7000 aviser og tidsskrifter på 60 forskjellige språk. Du kan få tilgang hjemmefra ved å være innlogget på Mine sider (nettversjonen). Når du har logget inn, se etter PressReader-ikonet nederst i venstremenyen. Får du ikke logget på Mine sider? Ta kontakt med oss så hjelper vi deg.
  • Verdensbiblioteket tilbyr e-bøker og lydbøker på åtte ulike språk.

Andre digitale tilbud

• Filmoteket er bibliotekenes egen strømmetjeneste. Her kan du logge deg inn med lånekortet og se fire filmer per måned! Du finner filmer både for barn og voksne, i mange sjangere.
  • Liker du å se film? På Filmbib kan du se dokumentarer og kortfilmer, helt gratis, ved å logge deg inn med lånekortet ditt.
  • Dokumentasjonssenteret for musikk i Akershus tilbyr gratis musikk gjennom Naxos Music Library (NML). Her kan du lytte til over 120 000 CD-er. Logg deg inn med lånekortet her eller på appen Naxos Music Library.