Å lese gir en frihetsfølelse, næring til fantasien og lesekompetanse, sier bibliotekarene. Men hva sier barna?

På Ski bibliotek treffer vi Liva og Sivert, 7 og 9 år gamle. De er begge med på Sommerles og Sivert skal hente sin første premie. Han har valgt seg en haitann! Han liker best å lese tegneserier, mens lillesøster er glad i lettlestbøker og lydbøker. Begge synes det er fint å lese hjemme i senga, men nå skal de på ferie «til Nord». Det gleder de seg til, og bøker blir med i bagasjen.

Liva forteller at nesten hele klassen hennes på Finstad skole deltar på Sommerles, og Sivert sier at han har vært med flere ganger før. Begge synes at det er gøy å lese, og å få premier er fint. Når de er innom biblioteket, merker de seg også kodeordene for å sanke poeng i spillet. Pappa synes Sommerles er et veldig bra tiltak, og på klingende Finnmarksdialekt legger han til at Sommerleshistorien, som kan leses som føljetong på nettsiden, er populær, og spesielt god var den i fjor, da den handlet om Nord-Norge og nordlys. Sivert kan opplyse om at årets fortelling foregår under vann.